Mertl po 700. zápase: Hodně rychle to letí. Jubileum oslavil nepřipsaným gólem

Foto: Marek Švamberg, hcplzen.cz

Ačkoliv strávil tři roky v zahraničí, ve čtvrtek si připsal už svůj 700. start v Tipsport extralize. Tomáš Mertl, jenž v nejvyšší soutěži oblékal dres Českých Budějovic, Hradce Králové a momentálně působí už čtvrtou sezonu v Plzni, si jubilea váží. Je mu však líto, že ho neoslavil vítězstvím.

Mertl však proti Pardubicím přispěl alespoň k bodu, když v 57. minutě srovnal jemnou tečí Kaňákovy střely na 3:3. V zápise je však prozatím uvedený jako střelec Lukáš Kaňák.

„Cítil jsem, že mi puk trefil hokejku. Ale je jedno, kdo gól dá,“ říká 35letý útočník, který se po důležité brance ani příliš neradoval.

Plzeň v zápase přišla o vedení 2:0 a nakonec padla 3:4 v prodloužení. „Ztratili jsme dobře rozehraný zápas. Srazil nás rychlý gól v úvodu třetí části, nahlodal naše sebevědomí. Příliš jsme se zatáhli, měli jsme hrát víc odvážně. Hrozně mě to mrzí,“ lituje Mertl.

Západočeši mohli vést i větším rozdílem, jenže hned čtyřikrát trefili brankovou konstrukci. „Tyčky bohužel k hokeji patří. Chyběl kousek, branka na 3:0 by nám v zápase hodně pomohla,“ ví plzeňský centr.

Mertl si před utkáním převzal dres s číslem 700. Právě tolik utkání už má totiž na kontě v Tipsport extralize. „Znamená to jen, že to hodně rychle letí. Statistiky ale moc nesleduji,“ přiznává zkušený hokejista.

Jubileum proto nijak slavit neplánuje. „Po prohře navíc žádný důvod k radosti není. Ale samozřejmě mě těší, že pořád hraju na nejvyšší úrovni,“ říká Mertl.

A na jakém čísle se jeho počet startů zastaví? Vyšplhá se až na tisícovku? „Uvidíme, kam to doleze. Jestli budu stále platný, rád přidám další zápasy,“ dodává.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz