29? Byl jsem strašně posedlý Vokounem, vypráví seriálový Tkadlec

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Vsetínský David Tkadlec nehledal žádné hluboké myšlenky a jednoduše si dal na masku své oblíbené seriály, kterým se výrazně věnoval v době karantén. Zlato-černý výtvor barevně inspirovaný v NHL píše další díl seriálu Příběhy masek.

Davide, co vás vedlo k tomu, že jste nezvolil klubové barvy?
Když jsem byl na Vsetíně v dorostu, měl jsem žluto-zelenou masku, ale dal jsem si ji předělat, protože jsem chtěl nějakou změnu. Chtěl jsem něco, co tady nikdo nemá, takže jsem tam chtěl zakomponovat zlatou a dát si tam postavy ze seriálu, který mám nejvíc rád. Chtěl jsem to pozměnit, aby to bylo trochu netradiční.

Inspiroval jste se se zlatou u Vegas Golden Knights?
Mám strašně rád Vegas a brankáře Marca-Andrého Fleuryho, i když už tam není. Jeho maska byla krásná, takže jsem si vzal trochu inspirace i tam.

Foto: Archiv Davida Tkadlece

Pojďme k postavám na uších. Kdo to je?
Oba dva jsou ze seriálu Breaking Bad, který zbožňuju, proto jsem si tam dal tyhle dvě postavy. Ten na levé straně je Walter White, který vaří drogy a je učitel na střední, ten druhý je Jesse Pinkman. Oni dva spolu spolupracují, jsou od sebe strašně vzdálení věkově, ale dokáží vytvořit nějakou spolupráci.

Můžete přiblížit děj seriálu?
Walter, což je ten starší s brýlemi, je učitel chemie na střední škole a má i Nobelovu cenu za chemii. Zjistí, že má nějaké pokročilé stádium rakoviny a nezbývá mu moc času. Jeho švagr je zároveň agent z protidrogového a on s ním jede na zásah, kde viděl Jesseho, jak utíká z místa činu, ale nenapráší ho. Potom za ním zajede, aby zjistil, kolik si drogami vydělá, takže zjistí, že jsou v tom dobré peníze. Začnou spolu spolupracovat, Walter vaří a Jesse zajišťuje obchod. Jsou tam různé příhody, které se potom dějí, je to dlouhé a plné zvratů. Je to seriál, který miluju.

Foto: Archiv Davida Tkadlece

Co dál máte na přední části masky?
Na vršku je znak ze seriálu The Punisher. Je to lebka, kterou měl na konci první série hlavní hrdina Frank Castle, když vystřílel všechny záporné postavy. Měl to na hrudi. Seriál je pro mě symbol toho, že jde přes cokoliv, dokud nedokáže, co chce.

Jste hodně seriálový typ?
Teď už moc ne, ale když byla karanténa a měl jsem víc volného času, koukal jsem hodně. Teď už moc nekoukám, občas si pustím na spaní nějakou epizodu, kterou znám na nazpaměť, a usínám u ní. Jinak ale moc čas nemám.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Opomněli jsme číslo 29...
Dvacet devítku mám od malička, měl jsem ji, když jsem začínal hrát v Brumově, protože jsem měl už v té době rád Marca-Andrého Fleuryho a byl jsem strašně posedlý Tomášem Vokounem, když v roce 2010 vychytal mistrovství. Zůstalo mi to až do teď, ale na Vsetíně máme předělané dresy, takže tam je jenom jednička a dvojka.

Co máte na zadním krytu?
Jsou tam Heisenberg znovu ze seriálu Breaking Bad, ta lebka a citát „One batch. Two batch. Penny and dime.“, což je v překladu jedna várka, druhá várka, halíř a desetník. To si pro sebe říká Frank Castle před každou akcí, do které jde. Přišlo mi to zajímavé, tak jsem si řekl, že to tam dám, i když to nedává moc smysl. Na zadní straně mám spojení dvou seriálů, o kterých jsme mluvili.

Foto: Archiv Davida Tkadlece

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz