Brno tentokrát ne, dvacítku čekají první zápasy na severu

Foto: Jakub Homoľa / HockeySlovakia.sk

19. června 2021, 10:10

Martin Voltr

Česká reprezentace do 20 let postupně tvoří svůj program přípravy na další světový šampionát v Kanadě. Už je jasné, s kým svede první bitvy hokejového ročníku 2021/22.

Většinu z předešlých sezon zahajovala dvacítka v brněnských Lužánkách, kde hrála se Švýcary a loni se Slováky. Minulý rok už to ovšem znamenalo improvizaci vinou koronaviru. Češi třikrát vyhráli, nicméně kaňkou tehdy byla hromadná nákaza covidem-19 napříč oběma týmy.

Nyní už vypadá situace bezpečněji, takže snad dojde na plánovaný program: Nejstarší mládežnický výběr zamíří po dvou letech do finského sportovního centra ve Vierumäki, kde mezi 19. a 23. červencem sehraje čtveřici zápasů.

Kromě něj tam budou trénovat i Švýcaři a dva finské výběry – hlavní tým pod hlavičkou dvacítky a záloha alias devatenáctka. Právě proti domácím Seveřanům Češi začnou.

Finové už zveřejnili nominace; dvacítku budou mít postavenou kolem jedenácti účastníků minulého šampionátu, takže jim nebudou chybět Niemelä, Puutio, Hirvonen či Lambert. O místo se popere třeba i mladík Tuomaala, jenž nedávno skalpoval českou reprezentaci na MS osmnáctek.

Česká dvacítka hrála s Finskem naposledy v listopadu 2019. Díky Lukáši Dostálovi a dvěma gólům Jana Šíra opařila úřadující mistry světa na jejich půdě v Helsinkách výhrou 2:1 v prodloužení.

Česká dvacítka hrála s Finskem naposledy v listopadu 2019. Díky Lukáši Dostálovi a dvěma gólům Jana Šíra opařila úřadující mistry světa na jejich půdě v Helsinkách výhrou 2:1 v prodloužení. | Foto: Aleš Krecl, Český hokej

Trenéři Suomi pak sestaví jeden výběr, jenž odletí na turnaj World Junior Summer Showcase do amerického Plymouthu. Naopak Češi a Švýcaři dohrají akci ve Vierumäki dvojicí vzájemných soubojů.

Zajímavostí je, že těsně po posledním utkání odstartuje letošní draft NHL. Na ten bude řada hráčů ve všech mužstvech toužebně čekat.

Český trenér Karel Mlejnek určí nominaci až na základě prvního soustředění, které čeká dvacítku od neděle 27. června do pátku 2. července ve středočeských Velkých Popovicích. Už z něj přineseme na webu hokej.cz detailní zpravodajství, Hokejka TV nakoukne třeba i pod pokličku testování hráčů na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze.

Předběžný rozpis zápasů ve Vierumäki

Pondělí 19. července:
14:00 Finsko "19" – Česko "20"
18:00 Finsko "20" – Švýcarsko "20"

Úterý 20. července:
14:00 Finsko "19" – Švýcarsko "20"
18:00 Finsko "20" – Česko "20"

Čtvrtek 22. července:
17:30 Švýcarsko "20" – Česko "20"

Pátek 23. července:
17:30 Česko "20" – Švýcarsko "20"

Začátky jsou uvedeny v českých časech, ve Finsku je o hodinu víc.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz