Další triumf Pirátů na turnaji dorostu, ceny v Kladně předával Jágr

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

V uplynulém víkendu přišly na řadu další tuzemské turnaje. Jeden z nich se uskutečnil v Kladně, kde se hrálo o pohár Rytířů. Druhé vítězství v rozmezí týdne na podobné akci získali Chomutovští, domácí skončili druzí, PZ Kladno obsadilo třetí příčku.

Zajímavé měření sil přinesl led Kladna, kam se sjelo česko-německé zastoupení. Skupina A utvořili domácí Rytíři, Piráti Chomutov a Němci z Ingolstadtu a Regensburgu. V béčku se sešly Litvínov, PZ Kladno, Kobra Praha a Jungadler Mannheim.

Týmy se v základních skupinách utkaly každý s každým, následně první dva šly křížem do semifinále, třetí a čtvrtí si taktéž křížem zahráli o páté a sedmé místo. Poražení semifinalisté se porvali o bronz.

Z áčkové skupiny vyšli nejlépe Piráti, kteří hned na úvod turnaje porazili Rytíře, což se ukázalo jako rozhodující. Domácí totiž skončili druzí, hřát je mohla nejvyšší výhra – 11:1. Nejhůře si vedl Regensburg, který odešel bez bodu a se skóre 1:19. Zbývající třetí příčka připadla Ingolstadtu.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Protější skupina tolik jasných výsledků jako 6:0 nebo 9:2 nepřinesla. Těsnými výhrami ovládlo béčko PZ Kladno, které v každém zápase inkasovalo jedinou branku. Na druhém místě se umístili Litvínovští, třetí příčku obsadil německý Mannheim a bez bodu se musela sklonit pražská Kobra.

Díky konečnému umístění byla semifinále výživná už na papíře: Piráti šli na Litvínov, Rytíři na PZko. Pro všechny tým šlo tak o vůbec největší derby. Favorité ze základních skupin v boji o finále nezaváhali, jelikož Chomutov odešel s nulou na kontě inkasovaných branek a kladenská přestřelka o jedenácti gólech vyzněla pro Rytíře.

Utkání o první pozici získali Chomutovští, kteří tak po týdnu přidali další triumf na tuzemských turnajích. Na dalších dvou pozicích se srovnali Kladenští, nejprve Rytíři, poražení finalisté, následně PZko, vítěz bitvy o bronz. ‚Bramborovu medaili‘ si odnesli mladíci z Litvínova.

Velkým zážitkem pro české mladíky byla účast Jaromíra Jágra na závěrečném ceremoniálu, kde z jeho rukou přebírali celkové trofeje i individuální ocenění.

Foto: Daniela Vodičková

Výsledky turnaje

Skupina A

Rytíři Kladno – Piráti Chomutov 1:4
Rytíři Kladno – EV Regensburg 11:1
Piráti Chomutov – ERC Ingolstadt 9:2
Piráti Chomutov – EV Regensburg 6:0
Rytíři Kladno – ERC Ingolstadt 4:1
ERC Ingolstadt – EV Regensburg 2:0

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Piráti Chomutov 3 3 0 0 0 19:3 9
2. Rytíři Kladno 3 2 0 0 1 16:6 6
3. ERC Ingolstadt 3 1 0 0 2 5:13 3
4. EV Regensburg 3 0 0 0 3 1:19 0

Skupina B

Kobra Praha – HC Litvínov 0:6
Jungadler Mannheim – PZ Kladno 1:3
Kobra Praha – PZ Kladno 1:2
Jungadler Mannheim – HC Litvínov 1:4
HC Litvínov – PZ Kladno 1:2
Jungadler Mannheim – Kobra Praha 7:5

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. PZ Kladno 3 3 0 0 0 7:3 9
2. HC Litvínov 3 2 0 0 1 11:3 6
3. Jungadler Mannheim 3 1 0 0 2 9:12 3
4. Kobra Praha 3 0 0 0 3 6:15 0

Foto: Daniela Vodičková

O 7. místo
EV Regensburg – Kobra Praha 2:6

O 5. místo
ERC Ingolstadt – Jungadler Mannheim 1:5

Semifinále
Piráti Chomutov – HC Litvínov 2:0
PZ Kladno – Rytíři Kladno 5:6

O bronz
HC Litvínov – PZ Kladno 3:4 sn

Finále
Piráti Chomutov – Rytíři Kladno 5:3

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz