Generálka před MS pro české juniorky. V Rusku hrají s evropskou špičkou

Foto: Ondřej Dorot

České hokejistky do 18 let finišují přípravu na lednové mistrovství světa. Už tento týden čeká hráčky ročníků 2001 až 2003 závěrečný turnaj série Euro Hockey Tour v ruském Stupinu.

Také hokejistkám v kategorii U18 letos přibyly do kalendáře kvalitní turnaje pod hlavičkou nové ženské Euro Hockey Tour. Na tom prvním v srpnu na Slovensku obsadily druhé místo, v říjnu ve Finsku třetí, ale teď je čeká nejtěžší prověrka.

Po ní už trenéři definitnivně rozhodnou o nominaci na mistrovství světa, které se koná od 6. do 13. ledna v japonském Obihiru.

Přípravný turnaj právě v předvánočním období přijde českému týmu vhod, protože na něj uvolnily hráčky také zahraniční kluby a školy. Česká reprezentace tak do Ruska vyrazí ve složení, které se bude blížit finální sestavě.

Do týmu se vrací tahounka Kristýna Kaltounková, která může jet na svůj třetí šampionát. Na Vermont Academy společně s ní působí i Klára Jandušíková, v Kanadě zase další zkušená hráčka Natálie Mlýnková, za moře letos vyrazila také Barbora Hrůšová. Připojí se i duo ze švédského MODO – Viktorie Švejdová a Agáta Sarnovská.

O své místo budou bojovat rovněž tři hráčky ročníku 2003. Gólmanka Julie Pejšová by pravděpodobně měla se Švejdovou utvořit dvojici i na mistrovství světa, těžší boj čeká útočnice Hanu Haasovou a Karolínu Sýkorovou. Zranění v posledním klubovém zápase bohužel nepustilo do hry zkušenou Barboru Machalovou, místo níž poletí Anna Fabšicová.

Ženská osmnáctka se sejde v úterý na zimním stadionu ve Velkých Popovicích. Ve čtvrtek zamíří do ruského Stupina, kde se od pátku 14. do neděle 16. prosince utká postupně se Švédskem, Ruskem a Finskem.

Na posledních šampionátech končily Češky pravidelně až na chvostu téhle elitní evropské čtveřice, teď se budou chtít rychle sehrát a ukázat, že letos by chtěly výš. Finky letos potkaly dvakrát (2:0 a 1:2), Rusky jednou (0:5), zatímco se Švédkami hrály naposledy před loňským mistrovstvím (3:1).

Foto: Ondřej Dorot

Nominace českého týmu

Brankářky:
Viktorie Švejdová (MODO, Švédsko), Julie Pejšová (Příbram).

Obránkyně:
Klára Jandušíková (Vermont Academy, USA), Anna Kotounová (Tábor), Tereza Radová (Olomouc), Klára Seroiszková (Karviná), Barbora Hrůšová (Little Caesars 19U Girls, USA), Vivien Šmajdová (Sokolov), Adéla Škrdlová (Velké Meziříčí), Daniela Pejšová (Bílina), Adéla Hanzlíková (Rokycany).

Útočnice:
Kristýna Kaltounková (Vermont Academy, USA), Nikola Dýcková (Vlašim), Agáta Sarnovská (MODO, Švédsko), Anna Fabšicová (Strakonice), Natálie Mlýnková (HTI Stars, Kanada), Tereza Mazancová (Mladá Boleslav), Sára Čajanová (Zlín), Hana Haasová (Opava), Karolína Sýkorová (Benátky nad Jizerou), Kristýna Hájková (Skuteč).

Náhradnice:

Brankářka: Barbora Polášková (Ostrov). Obránkyně: Eliška Veselá (Valašské Meziříčí), Michala Machková (Kadaň), Gabriela Horáková (Letňany). Útočnice: Kateřina Petřeková (Olomouc), Zuzana Černá (Winchendon School), Tereza Horáková (HC Krkonoše), Patricie Škorpíková (Karviná), Lucie Hlavatá (Jaroměř).

Realizační tým:

Manažer: Lubomír Johan
Hlavní trenér: Pavel Zuziak
Asistenti trenéra: Jiří Vozák a Martin Vojtek
Video a kondiční trenér: Daniel Skalický
Lékař: MUDr. Radim Jünger
Fyzioterapeutka: Jarmila Slovenčíková
Masér/kustod: Martin Vašek

Program turnaje ve Stupinu

Pátek 14. prosince:
12:30 Švédsko – Česko
16:00 Rusko – Finsko

Sobota 15. prosince:
12:30 Švédsko – Finsko
16:00 Česko – Rusko

Neděle 16. prosince:
11:00 Rusko – Švédsko
14:30 Finsko – Česko

Začátky utkání jsou uvedeny v českých časech, v Rusku je o 2 hodiny víc.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz