Jiskrová a Černohous jsou ve finále akce Díky, trenére!

Foto: hokejkv.cz

12. října 2020, 12:01

Martin Voltr

Hned dva zástupce ve finálové osmičce akce Díky, trenére má lední hokej. O titul Trenéra mládeže 2020 se budou ucházet Blanka Jiskrová z Karlových Varů a Vít Černohous z Přerova!

Sportovně-společenská akce Díky, trenére má za cíl ocenit nejlepší a neobětavější trenéry mládeže, a především zviditelnit jejich práci, která je mnohdy velmi nedoceněná. Už semifinálové kolo přineslo hokeji velký úspěch, mezi 16 vybranými trenéry měl rovnou pětici zástupců.

Martin Cimrman z Teplic, Michal Marc z Černošic a Pavel Sirotek z Kutné Hory nakonec zůstali před finálovými branami. Odborná porota Díky, trenére zato vybrala mezi elitní osmičku dva jejich kolegy – karlovarskou Blanku Jiskrovou a přerovského Víta Černohouse.

Jiskrová působí jako hlavní trenérka přípravky, ale na starosti má i suchou přípravu žáků či dorostenců. Nyní se může stát vůbec první ženou-vítězkou v šestileté historii akce. Letos se do finále probojovalo pět žen, které tak mají nad muži pomyslnou převahu.

Od rejpání po TOP 16. Vážím si nastaveného zrcadla, hlásí Jiskrová »

„Blanka je výjimečný týmotvořič. Má schopnost děti i jejich rodiče přitahovat, nadchnout je pro věc. A to je pro celý náš klub nesmírně cenné,“ zmínil Bronislav Píša, manažer mládeže Energie.

„Neznám člověka, který by práci dělal tak obětavě a nezištně jako ona. Na plný úvazek je učitelkou prvňáčků, na další na zimáku připravuje děti od úplně nejmenších po dorostence. Do toho má tři vlastní syny a dva, co vyvdala… Chápete, jak všechno stíhá?“ uvedla Zuzana Klejna Radostová, která do závěrečného kola akce postoupila před čtyřmi lety a letos svou spolupracovnici přihlásila.

Černohous má v Přerově jako hlavní trenér na starosti děti od první do páté třídy, vedle toho pomáhá jako kouč dovedností juniorům a dorostencům, ale také hráčům A-týmu. Oproti Jiskrové je ještě trenérským „bažantem“ a u Zubrů působí teprve od roku 2018.

S dětmi jsem kámoš, pak mi věří, říká Černohous. Nechce zakrnět »

„Víťa je naše štěstí. O děti se stará perfektně, mají ho rády a u rodičů má respekt. Děkujeme mu za výbornou prezentaci klubu i města,“ řekl pro Deník Vladimír Kočara, sportovní manažer přerovské mládeže.

„Na děti umí být přísný, ale zároveň si je dokáže získat na svou stranu. Takže je trénink baví a dává jim to, co potřebují. Je důsledný. Sleduje chování dětí na ledě i mimo něj. Komunikuje se školou. Když někdo nefunguje tak, jak by si paní učitelky představovaly, tak nejde na trénink. Pokud není pořádek v kabině, tak se uklízí. Vážně mi na něm vadí jen těch pět kilo navíc,“ smál se v nedávném rozhovoru pro web Díky, trenére kouč gólmanů Jiří Sklenář.

Oba hokejoví trenéři mají šanci navázat na loňské prvenství Davida Vinše. O titul Trenéra mládeže 2020 budou usilovat na Dni trenérů mládeže, který by se měl uskutečnit 8. listopadu 2020 v Aréně Sparta na Podvinném mlýně v Praze.

Trenéři během osmiminutové ukázky předvedou svá oblíbená cvičení, která mají za úkol zaujmout diváky a porotu. Důraz bude kladen na zábavnost vystoupení.

Porota složená z odborníků, kterými byli loni například kouč vrcholových sportovců Marian Jelínek, metodik Českého hokeje Zdeněk Vojta či úspěšná trenérka basketbalu Natália Hejková, vybere čtyři nejlepší, kteří si vylosují svěřence od jiných trenérů a o prvenství se utkají v týmových soutěžích.

Finálová osmička Díky, trenére

Vít Černohous – lední hokej, HC ZUBR Přerov
Eva Drešerová – volejbal, VK Lvi Praha
Monika Chromá – florbal, Florbal Židenice
Blanka Jiskrová – lední hokej, HC Energie Karlovy Vary
Hana Novotná – mažoretky, Prezioso TJ Sokol Blatná
Pavel Schwarz – jachting, Český Yacht Klub
Filip Suk – karate, Vysoký Újezd
Daniela Viktorýnová – softball, Eagles Praha

Foto: Petr Komárek, hokejprerov.cz

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz