Jsme jeden klub. Litvínov zapojil do tréninku juniory a chválí Litoměřice

Foto: hcverva.cz

Podobně jako třeba nedaleké Karlovy Vary i jiné kluby, také Litvínov chce snížit odstup mezi A-týmem a juniorkou. Vedení Vervy pro to před novou sezonou učinilo několik kroků.

Tím prvním je zapojení dalších čtyř juniorů do letní přípravy seniorského mužstva. K brankáři Šimonu Zajíčkovi se přidají obránce Jiří Háva a útočníci Dan Bartoš, Daniel Jouza a Lukáš Stehlík. Bartoš se Stehlíkem už za sebou mají extraligovou premiéru, když v předminulé sezoně naskočili k jednomu zápasu rozhodnutého play out.

„Vytipovali jsme s trenéry juniorů a áčka hráče s určitým potenciálem pro budoucnost litvínovského hokeje a střídavě budou hráči navštěvovat tréninkové jednotky A-týmu. Je jen na nich, jestli potvrdí potenciál, který v nich vidíme,“ hlásí na klubových stránkách Kamil Havelka, předseda mládežnické organizace HC Litvínov.

„Pro kluky je to určitě zkušenost k nezaplacení.“

„Zkušenost z tréninků A-týmu by pro ně měla být obohacením do budoucna a možným odrazovým můstkem v jejich sportovní kariéře. Pro kluky je to určitě zkušenost k nezaplacení,“ pochvaluje si Havelka.

Litvínovští hokejisté sice zahájil letní dril už 4. května, ale junioři dostali povolání až nyní. „Začátek letní přípravy ovlivnila pandemie viru Covid-19 a dva týdny jsme se připravovali ve ‚vojenských‘ podmínkách. Teď dostali šanci se předvést naši junioři. Je to už jen na nich, jak se před novými trenéry v přípravě ukážou,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Další novinkou je větší propojení realizačních týmů. Vedle Vladimíra Országha a Václava Sýkory se tak na trénincích A-týmu objevuje i Martin Tvrzník, nový hlavní kouč juniorů. Podobnou šanci dostanou i další trenéři litvínovské akademie.

„Jsem mile překvapen ze spolupráce s trenéry A-týmu včetně kondičního trenéra Petra Švehly, se kterými jsme našli velmi rychlou cestu, jak zlepšit spolupráci mezi sportovním spolkem a A-týmem nejen na sportovní úrovni. Začali jsme se důsledně bavit se sportovním úsekem o dlouhodobé koncepci a strategii klubu,“ vysvětluje Havelka.

„Naši trenéři akademie mají absolutní přístup, jak na mítinky, tak na tréninky A-týmu.“

Mezi vedením jednotlivých celků by teď mělo docházet k častější výměně poznatků. „Naši trenéři akademie mají absolutní přístup, jak na mítinky, tak na tréninky A-týmu. Dohodli jsme se, že i trenéři A-týmu mohou chodit na tréninky juniorů i dorostu. Jsme jeden klub a výchova talentů je naším hlavním cílem,“ ujišťuje šéf mládežnického spolku.

V čem bude Verva pokračovat, to je částečné propojení s prvoligovými Litoměřicemi. Po krátké trase v severních Čechách už v posledních letech putovala řada hokejistů včetně těch zkušenějších, nyní se do přípravy v projektu Dukla zapojili tři litvínovští talenti: O místo v Chance lize se perou zadák Ondřej Baláž a forvardi Marek Berka s Davidem Jindrou.

„Z mého pohledu mají jedinečnou šanci zabojovat nejen o možnost zahrát si kvalitní seniorský hokej, ale hlavně se svými výkony probojovat do reprezentace U20. To je pro nás šance se zviditelnit, že se mládež v Litvínově dělá na velmi dobré úrovni. Klukům přeji hodně sportovních úspěchů a ať se jim vyhýbají zranění,“ vzkazuje Kamil Havelka na hcverva.cz.

Spolupráci s Litoměřicemi si jednoznačně pochvaluje. „Je to výborný projekt a pro mladé kluky obrovská šance přirozenou cestou přejít k seniorskému hokeji. Bez předsedy klubu Daniela Sadila, Českého hokeje a Ústeckého kraje by spolupráce byla určitě složitější,“ dodává.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz