K táborským extraligistům přišli trenéři z Motoru. Novou tváří je i Kůdela

Milan Dančišin, v pozadí Rostislav Kadlec | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Mládež jihočeského Tábora se i v uplynulém ročníku udržela mezi republikovou elitou a v sezoně 2023/24 se může těšit hned na dvě extraligy. Jak dorostenci, tak deváťáci ale mají nové trenéry.

Jedno zklamání, dvě radosti. Táborští mládežníci prožili hektický finiš sezony, v němž naplnili své cíle ze dvou třetin. Velmi náročná postupová mise nevyšla juniorce, která v nadstavbové skupině regionální ligy nestačila na Třemošnou. Právě Meteor později slavil triumf a míří do druhé nejvyšší soutěže.

Jsme samozřejmě hodně smutní, protože jsme opravdu měli ty nejvyšší ambice. Musíme ale sportovně přiznat, že Třemošná byla prostě lepší, měla velkou kvalitu i výrazné individuality v týmu, a postup dál si jednoznačně zasloužila,“ uvedl v posezonním hodnotícím rozhovoru pro klubové stránky trenér Štěpán Kadilák.

Trenérské změny v mládeži

Po velké facce se k juniorům Liberce vrací Jiruš: Je před námi nová cesta »
Od velbloudů zpátky do Varů! Arnošt střídá u juniorky Eismanna »
Srdínko zamířil k rivalovi, povede mladé Berany. Ti hlásí i další nové trenéry »
Restart budějovické mládeže! Nedorost přivedl Skuhrovce, Vrbatu a další »
Trenér Beran po (ne)sestupu v Olomouci skončil. Vrací se do Komety »
Vágner poprvé hlavním koučem, v Hradci povede juniory. Končí Pánek »
K mládeži Dynama míří Černohous, Beránek či Oliva. Juniory dostal Havíř »
Změny v Boleslavi: Juniorku trénuje Melenovský, dorost zlatý kouč devítky »
Jenáček do Slavie, odmítl i slovenskou ELH! Kdo by to byl řekl, směje se »

Ten bude u nejstarších táborských mládežníků i nadále pokračovat. Co se však mění, to je trenérské obsazení u kategorií, které uhájily, respektive vybojovaly příslušnost mezi českou elitu.

„Všichni jsme věděli, že to bude hrozně moc těžké. Klíč k záchraně extraligy byl opět ohromně krutý a v podstatě hned třikrát během sezony odvracíte hrozbu sestupu. Musím vzdát hold všem hráčům z našeho týmu, kteří se natolik vypracovali, že se nám podařilo soutěž zachránit,“ děkoval kouč dorostenců Arpád Györi v Táborském deníku.

Současně se s kohouty i loučil, neboť po sezoně zamířil do Českých Budějovic. Ve zcela nově vybudované trenérské hierarchii Motoru bude společně s Jindřichem Kotrlou asistovat Radimu Skuhrovcovi na střídačce juniorů.

Úspěch slavili i deváťáci pod vedením Jana Boháče. Ti se protlačili do nadstavby a v ní obsadili kýžené šesté místo, takže ani nemuseli do baráže a pro další generaci zajistili extraligu.

„Za mě je to úspěch, který si kluci jednoznačně zasloužili. Dostali jsme se z jednasedmdesáti týmů mezi nejlepších osmnáct. Pro Tábor je to výborný výsledek, vždyť za námi skončilo i pět nebo šest klubů s Akademií Českého hokeje,“ liboval si na webu hctabor.cz Boháč, který se nyní posouvá o kategorii níž, tedy k osmé třídě.

K táborským extraligovým celkům nově přišli trenéři od jihočeského rivala!

Dorostence i celé Sportovní centrum mládeže, zahrnující trojici nejstarších kategorií, povede Milan Dančišin. Obě pozice už důvěrně zná, dosud totiž trénoval dorost Českých Budějovic a šéfoval tamní akademii. Nyní se přesunul do klubu, ve kterém hraje jeho syn.

K ruce bude mít i nadále svého dosavadního asistenta Rostislava Kadlece, jenž kromě toho jako hlavní kouč převzal na starost devátou třídu Tábora.

Rostislav Kadlec během suché přípravy deváté třídy

Rostislav Kadlec během suché přípravy deváté třídy | Foto: hctabor.com

„Musím říct, že všechno vnímám opravdu pozitivně. Musím ocenit podmínky a zázemí. Pro mě jako trenéra se v podstatě nic nemění, jen přibyly cesty autem,“ řekl Kadlec klubovým stránkám, kde zároveň přiblížil i svou trenérskou náturu. „Když je v týmu pohoda, rád ji přenáším a sdílím. Určitě nejsem trenér, který by neustále křičel. Je fakt, že pokud se mi něco opravdu nelíbí, nejdu pro ostrá slova daleko a dovedu si zjednat pořádek,“ ujistil.

Z Budějovic se mimochodem vrátil k Jordánu také nový trenér sedmáků Jakub Drda. Do trenérské práce u mladších kategorií se navíc zapojí i junioři Martin Kundrát, David Šťastný a Marek Bouška.

Klubové brankáře navíc povede další nové jméno – 32letý Hynek Kůdela, jenž končil aktivní kariéru ve Francii. Fanoušci ho znají z dresů Poruby nebo Českých Budějovic.

„Mluvil jsem s trenéry od těch nejmenších až po áčko, a musím říct, že napříč celým klubem vidím enormní chuť do práce. Vnímám tady hodně patriotismu a srdce, což se mi moc líbí, protože si myslím, že ve velkých klubech právě tohle občas chybí. A každopádně je výborné, že se teď v Táboře kolem brankářů vytvořil početně i lidsky kvalitní tým trenérů,“ zmínil Kůdela.

Hynek Kůdela

Hynek Kůdela | Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz