Krásné náborové video Pelhřimova! Může pomoct i ostatním, věří trenér

Foto: Youtube HC Lední Medvědi Pelhřimov

„Buď hokejkou! Buď medvědem!“ zní slogan parádního náborového videa, které s vidinou rozšíření mládežnické základny vytvořili v Pelhřimově. Myšlenka klipu má ovšem i další přesah. Ukazuje, že hokej může hrát každý, a podle pelhřimovského trenéra mládeže Libora Bezděka může pomoci v náboru i jiným klubům.

V Pelhřimově se rozhodli podpořit nábor mladých hokejistů tříminutovým videoklipem. „Ve videu jsou dvě myšlenky. Ta první je ve všeobecné rovině, že hokej může hrát každý. Jelikož ale sami víme, že hokej není pro všechny dostupný, tak ukazujeme, že to zvládnout všichni,“ vysvětlil koncept videa mládežnický trenér Pelhřimova Libor Bezděk.

Co říkáte na finální podobu videa?
Vzhledem k tomu, že video stálo hodně času, úsilí dětí, trenérů, rodičů i našeho kamaráda, který to celé natočil, tak ho vnímám hrozně hezky. Jednak je natočené s našimi pelhřimovskými dětmi a zároveň tím, že už běží, tak máme hrozně příjemné a kladné ohlasy. Jsme strašně rádi, že se video povedlo a lidem se líbí. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na něm podíleli, a hlavně i sponzorům, bez kterých by video možná ani nevzniklo. Snad to děti do našeho klubu přivede.

Jak tento nápad vlastně vznikl?
Poslední roky jsme neměli tak velkou základnu dětí a video vzniklo z popudu některých rodičů a trenérů. Říkali jsme si, že zkusíme udělat něco jiného, než co je v tomto odvětví běžné. Nějaká náborová videa samozřejmě v Česku jsou, ale udělali jsme to trošku jinak, nejen v podobě záběrů, kde si děti hrají, válejí se po ledě a podobně. Celé je to jako příběh a myslím si, že naše video může pomoct i jiným klubům v náborech jako takových, protože s tímto problémem se potýká celá republika.

„Nedokážu ani spočítat, kolik času jsme nad tím strávili. Každá scénka trvala několik hodin a výsledek ve videu někdy třeba není ani desetisekundový.“

Jak bylo natáčení náročné?
Nedokážu ani spočítat, kolik času jsme nad tím strávili. Byla to spousta dnů, hodin, některé scénky se točily o půlnoci na zimním stadionu v Pelhřimově, abychom měli prázdný stadion, tmu, mohlo se vše správně nasvítit a různě nakouřit. Hlavě tam byly i děti, a jelikož jsem se sám nikdy natáčení takového videa nezúčastnil, nevěděl jsem, co to obnáší. Udržet pozornost patnácti prvňáků a druháků po půlnoci nebylo jednoduché. O to víc si videa vážíme, protože víme, co všechno za ním bylo. Každá scénka trvala několik hodin a výsledek ve videu někdy třeba není ani desetisekundový. Vypadá to hrozně jednoduše, ale času jsme na tom strávili opravdu hodně.

Foto: David Soukup, hokejpelhrimov.cz

Co bylo na celém procesu nejsložitější?
Shodnout se na scénáři. V největší míře to byla práce Michala Burdy, který to celé napsal, natočil, sestříhal. Dost času jsme strávili nad tím, abychom se s trenéry a rodiči domluvili na tom, jak to bude vypadat. A on i ten celý proces natáčení byl poměrně složitý, protože každá scénka se točila na jiném místě a celý štáb se musel včetně veškerého vybavení stěhovat.

Jaká je podle vás hlavní myšlenka náborového videa? Jako takové je dost zaměřené na rodinu…
V menších klubech obecně není moc dětí. Video má sloužit jednak jako nábor pro všechny děti, zároveň tam bylo zmíněno, že jsou rodiny, které si hokej jako takový pro dítě nemohou dovolit. Skvělé je, že dostáváme výstroje od hokejového svazu, a chceme i dětem, které neměly to štěstí a šanci si hokej zahrát, říct, aby přišly.

„Je samozřejmě potřeba, aby se video líbilo i dětem, ale cílíme hlavně na rodiče.“

Kdo je tedy cílová skupina videa, jsou to rodiče?
To je taky téma, které jsme řešili. Je samozřejmě potřeba, aby se video líbilo i dětem, ale cíláme hlavně na rodiče. Musí je to oslovit, protože pětileté nebo šestileté dítě většinou samo na zimní stadion nepřijde. Rodič musí taky trošku chtít dítě podpořit. Z větší části je to proto cíleno na dospělé, na rodiče, aby svému dítěti tu šanci dali.

Jak to aktuální vypadá s mládeží v Pelhřimově?
Poslední roky tady bohužel byly dva mládežnické kluby, mezi které se to půlilo. Nicméně v tuto chvíli už je zde jenom klub HC Lední medvědi Pelhřimov. Věřím, že všechno, co děláme, pomůže k tomu, abychom měli ve všech kategoriích hodně dětí. Teď je to pro nás vyloženě start nového pelhřimovského mládežnického hokeje. Kaategorie máme všechny, dětí není úplně málo, ale v porovnání s většími městy v okolí, jako jsou Jihlava, Havlíčkův Brod, Třebíč, jich máme samozřejmě míň. Je to logické, ale věřím, že by se to během pár let mohlo změnit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz