Křivohlávek v Boleslavi po letech končí. Haken chce mládež víc propojit

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Mladá Boleslav ohlásila významnou změnu v realizačních týmech mládeže. Po téměř celé dekádě u ní končí Jan Křivohlávek, jenž dlouhé roky vedl jako hlavní trenér juniory.

Křivohlávek přišel do města automobilů z Havířova, přes mladší a starší dorost se rychle propracoval k juniorce. V sezoně 2014/15 s ní slavil historický úspěch, když Bruslaři v čele s kapitánem Davidem Bernadem k velkému překvapení došli až do finále play off. Tam už podlehli Chomutovu.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Dlouholetý kouč se později postavil také do čela boleslavské akademie, teď se ale jeho cesty s klubem rozcházejí. „Honza Křivohlávek tady působil řadu let a já mu chci tímto poděkovat za práci, kterou tady odvedl. Prostě jsme se domluvili, že v tom nebudeme pokračovat. Chtěli jsme jít i cestou toho, abychom využili trenéry, které tady máme místní,“ říká na webu bkboleslav.cz Petr Haken.

Právě on coby dosavadní trenér dorostu a sportovní manažer mládeže přebírá juniory.

„Mým cílem je propojit juniorku a dorost, aby to byl takový jeden funkční tým. Realizační týmy aby fungovaly nejen u juniorky, ale i dorostu. Aby se to více prolínalo. Budu chtít, aby trenéři dorostu chodili v rámci přípravy na tréninky s juniorkou a naopak já bych chtěl absolvovat minimálně jeden trénink v týdnu zase s dorostem, aby ti hráči měli dost kontaktu a viděli, že s nimi pracujeme a chceme je víc posunout,“ vysvětluje dál.

Jeho asistentem u juniorů nadále zůstane Ladislav Kolner. „Je to výhoda pro mě, že ty kluky zná a budeme pokračovat spolu. U dorostu zůstanou Vašek Pletka s Davidem Vrbatou,“ hlásí Haken. Kormidlo tak přeberou dosavadní asistenti a známí odchovanci klubu.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Nejstarší mládežníci letos obsadili v turnaji O Pohár DHL deváté místo, v DHL Superpoháru jim postup do play off utekl o jediný bod. Ve své skupině skončili třetí těsně za Salcburkem a Plzní, když o naději přišli až v posledním kole vinou výhry Red Bullu právě nad indiány.

„Skupinu se nám podařilo dobře rozehrát a postup jsme dlouho drželi ve svých rukou. Bohužel herní výpadek ve druhé třetině v domácím utkání s Chomutovem nás v konečném pořadí stál postup,“ lituje Křivohlávek nečekaného kolapsu v bitvě se soupeřem, jenž hrál prakticky na dvě formace.

„Bylo to pro nás velké zklamání, protože s výkony a předvedenou hrou jsme byli spokojeni a z mužstva jsme cítili velkou vnitřní sílu,“ líčí. Jako přednosti svého týmu vypíchl pohyb a schopnost praktikovat celoplošný, agresivní hokej. „Naopak neproměňování vyložených gólových šancí a využívaní přesilových her nás stálo body, lepší postavení v tabulce a nakonec i postup do play off,“ říká Křivohlávek.

Uplynulý ročník na klubových stránkách zhodnotil i Petr Haken. Jeho dorostenci skončili v neúplné tabulce nadstavby ELIOD Extraligy na druhém místě, deset bodů za prvními Vítkovicemi. Po významném posílení tak dali zapomenout na sezony předešlých ročníků, které hrály povětšinou jen o udržení.

„Sezona pro nás byla úspěšná tím, že se opravdu povedlo spoustu hráčů posunout, což si myslím, že byl náš hlavní cíl. Určitě jsme se nedívali na to, že bychom měli možnost pomýšlet třeba i dokonce na titul. Ale hráči dobře pracovali a nám se s nimi dobře pracovalo,“ pochvaluje si.

„Za celý průběh sezony jsme neměli snad dva zápasy, kdy bychom prohráli. Vždycky jsme byli schopní zareagovat, když se nám něco nepovedlo nebo zápas nebyl podle představ. Připravovali jsme se hlavně na závěr sezony. Naše kvalita tam šla pořád ještě nahoru a sami jsme byli v očekávání, jak to dopadne. Jen škoda, že jsme na konci už nemohli zabojovat,“ mrzí Hakena.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Náhlá stopka přerušila snahy boleslavského A-týmu, dorostenců, ale také deváté třídy. Ta před sebou měla poslední tři zápasy a pokud by všechny vyhrála, s jistotou by znovu postoupila na mistrovství republiky, kde by obhajovala bronzové medaile.

„Lukáš Zörkler a Martin Škaloud dobrý tým se spoustou kvalitních hráčů, což se ukázalo i na výsledcích. Byl jsem rád, že jsme je mohli využívat, ať už do tréninku, tak i potom do zápasů. Myslím si, že to splnilo nějaký náš cíl. Na začátku jsme si řekli, že chceme ty kluky co nejvíc vyzkoušet a připravit je na další sezonu, kdy budou patřit do dorostu. Tam je spokojenost, nejen s výsledkem,“ vysvětluje Petr Haken.

„U osmé třídy a níž pro nás výsledek opravdu není ani důležitý. Jde nám o to, abychom byli připraveni a hráče posouvali. Ať už po fyzické, bruslařské stránce a podobně. To jsou naše cíle a filozofie toho, abychom vždy danou kategorii posunuli dál. A pak se můžeme dívat na to, že se to povede v deváté třídě, v dorostu, v juniorce... Tam se už na výsledky trochu díváme, ale priorita to pro nás není,“ doplňuje.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz