Litoměřice doplnily kádr o šest sparťanů, zkoušejí dalšího beka

Radost hokejistů Litoměřic. | Foto: hclitomerice.cz

Prvoligové Litoměřice v rámci spolupráce se Spartou doplnily kádr o šest nadějných mladíků. S týmem se připravují beci Martin Böhm a Dominik Pavlák s útočníky Michalem Vitouchem, Davidem Senčákem, Janem Krupičkou a Ondřejem Hrabíkem. Na zkoušce je navíc další obránce Tomáš Rajgl.

19letý Michal Vitouch sbíral pod Radobýlem cenné zkušenosti už v minulé sezoně, kdy za Stadion odehrál celkem 34 utkání s bilancí 0+3.

V závěru ročníku 2022/23 nastupoval za Litoměřice i stejně starý David Senčák, za devět zápasů vstřelil jednu branku a přidal stejný počet nahrávek.

O necelý rok starší Jan Krupička strávil uplynulou sezonu v juniorce Kärpätu a Sparty, do Chance ligy nakoukl jen jednou – debutoval v litoměřickém dresu při domácí prohře 5:6 v nájezdech s Dynamem B.

20letý Martin Böhm už má s druhou nejvyšší seniorskou soutěží více zkušeností. Dřív ji hrál v Benátkách nad Jizerou, barvy Stadionu potom hájil už v sezoně 2021/22 a tři zápasy sehrál i letos.

Slovák Dominik Pavlák za Litoměřice nehrál, po příchodu do Česka působil v Chomutově, Plzni a na Spartě. Do seniorského hokeje nakoukl poprvé v minulém ročníku, kdy ve druhé lize pomohl v osmi utkáních (1+3) pražské Kobře.

Ondřej Hrabík hrál dlouhé roky za Kladno a během sezony 2021/22 se přesunul do Sparty, které letos pomohl 69 body (27+42) k juniorskému titulu. Zároveň nakoukl i do Chance ligy, zapsal pět startů za Sokolov.

Klub už dřív oznámil, že zkouší obránce Jakuba Tůmu a Filipa Ducháče, teď se k nim přidá i Tomáš Rajgl. Ten naposledy hrál za juniory Mladé Boleslavi a druhou ligu v Benátkách nad Jizerou, kde přispěl čtyřmi body (1+3) v 19 duelech.

Tvořící se kádr HC Stadion Litoměřice

Brankáři:
Hynek Petržílka, Oldřich Cichoň. 

Obránci:
Jiří Jebavý, Jakub Černohorský, Jakub Kroupa, Patrik Husák, Jakub Tůma (zkouška), Filip Ducháč (zkouška), Martin Böhm, Dominik Pavlák, Tomáš Rajgl (zkouška).

Útočníci:
Filip Kuťák, Tomáš Guman, Josef Jícha, Petr Ton mladší, Riku Sihvonen, Kale Costa, Pavel Kordule, Přemysl Svoboda, Jan Vopat, Michal Vitouch, David Senčák, Jan Krupička, Ondřej Hrabík.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz