Matušík po úspěšných letech končí. Táborský dorost přebírá kouč od áčka

Foto: Luboš Vácha, bkhb.cz

Poměrně velká změna čeká fanoušky dorosteneckého hokeje při sledování zápasů Tábora. Na jeho střídačce už nebude stát Tomáš Matušík.

„Je to cíl na úrovni snu, že bychom extraligu v Táboře etablovali,“ řekl Tomáš Matušík v roce 2018, kdy od místního A-týmu přešel k dorostencům. Na svědomí je dostal ve chvíli, kdy se po roční odmlce vrátili do nejvyšší soutěže.

A dá se říct, že jeho cíl se splnil. Tedy i jeho sen.

Kohouti se v prvním ročníku udrželi před Žďárem nad Sázavou, jehož pád mládežnickými soutěžemi byl snad až příliš strmý. Když pak mělo dojít k razantnímu zeštíhlování soutěží, které však odsunul covid, Tábor na rozdíl od jiných nemusel mluvit o štěstí – ve chvíli ukončení držel příčku znamenající záchranu.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Po útrpném roce bez hokeje pak zvládl přetěžkou misi. Byť až v baráži, kde po boku Havlíčkova Brodu přetlačil vyzyvatele z Třebíče a polské reprezentace do šestnácti let.

Kohouti vždy těžili z vynikající letní přípravy. Sezonu začínali hodně slabě, ale jejich výkony v průběhu měsíců rostly. Z papírových outsiderů patřili k nejlepším vyzyvatelům akademií.

Kromě nich už v dorostenecké extralize budou působit jen tři další kluby, které v seniorské kategorii nemají jednu ze dvou nejvyšších soutěží – Chomutov, Hvězda a zmiňovaný Brod.

Matušík teď ovšem oznámil svůj konec. Doposud není jasné, kde a zda vůbec bude v trenérské kariéře pokračovat. Jeho pozici zaujal Arpád Györi, tedy další kouč protřelý seniorským hokejem.

V aktivní kariéře nastupoval v československé a posléze české nejvyšší soutěži za Košice, Poprad, České Budějovice a Třinec. Tábor se stal jeho hokejovým domovem krátce po začátku nového tisíciletí, a když pověsil brusle na hřebík, vyměnil je v klubu za trenérskou taktovku.

Místní A-tým vedl jako hlavní kouč právě od Matušíkova přesunu k dorostu a zařadil se s ním mezi špičku druhé ligy. V uplynulé sezoně ale kýžený postup nevybojoval, když v prolínací soutěži nestačil na Šumperk. O stejný cíl, ale s ještě silnějším kádrem, teď bude usilovat Radek Bělohlav. A Györi naopak obleče „montérky“ do záchranářských bojů.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz