Mohutný obrat? Největší euforie, září Šulgan. Hanácká rivalita na maximu!

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Bitvy mezi Olomoucí a Přerovem jsou vždycky vyhrocené. Nyní o to víc, když Kohouti shodou okolností v posledním zápase základní části poslali Zubry do spodní skupiny a naposledy po vzoru trenéra předvedli během dvaceti minut skvělý obrat. Mužstvo chce do play off dotáhnout gólový typ Viktor Šulgan, jenž si ve hře zakládá na správném načasování.

Souhlasíte, že poslední duel v Přerově byla opravdu divočina?
Ano, souhlasím. Nezačali jsme vůbec špatně, ale bohužel jsme dostali dva rychlé góly, od čehož se zápas odvíjel. Pak jsme byli bohužel hodněkrát vylučovaní, což nám moc nepomohlo. První dvě třetiny měl Přerov větší převahu, ale po druhé třetině jsme si v kabině sedli a trenér k nám měl nějaký proslov.

Co řekl?
Říkal nám, abychom se nevzdávali a zkusili s výsledkem ještě něco udělat. Vůbec na nás nekřičel a v klidu nám povyprávěl o zápase, který kdysi sám odehrál za chlapy, že prohrávali po druhé třetině 1:6 a nakonec to otočili na 7:6. To nás namotivovalo. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že to chceme zkusit otočit.

Mluví k vám trenér vždycky v klidu?
To úplně ne, ale chtěl nás udržet v klidu, protože už tak to byl hodně vyhecovaný zápas a na ledě jsme se celkem drtili. Proto jsme se snažili být v klidu a jít do třetí třetiny s tím, že to otočíme. To se i povedlo.

Jak se to seběhlo?
Přerov do třetí třetiny šel s klidnou hlavou, když vedl 4:1, ale nám se hned v prvních čtyřech minutách povedly dát tři góly, což nás hodně zvedlo. Dál jsme hráli pořád stejně a dokázali vyhrát. Po každém gólu to byl nepopsatelný pocit, bylo to super a pocítil jsem tam největší euforii v sezoně. Dost jsem si to užíval.

„I výhra v derby je o dost větší. Navíc myslím, že nám měli hodně co vracet.“

Proč byl zápas vyhrocený?
S Přerovem je to vždycky vyhrocené, protože je to naše derby, já osobně ho vždycky prožívám více než normální zápas. I výhra v derby je o dost větší. Navíc myslím, že nám měli hodně co vracet, když jsme je naposledy porazili. Hned na nás vletěli a řezali nás, takže se tak prostě hrálo. Myslím, že kromě normálních tvrdých zákroků tam byly i nějaké zákeřné, které ale rozhodčí párkrát neviděl.

A navíc to nebyla jenom jedna z porážek, ale odsoudila je do spodní nadstavby. Bylo hodně cítit, že vám to chtějí vrátit?
Bylo to dost cítit. Hned od první minuty začali naplno a hodně nás řezali. Hodně nás tlačili, takže to bylo dost cítit, ale poslední zápas v základní skupině byla jenom shoda okolností. My jsme chtěli jenom body. Situaci v tabulce jsme znali a věděli, že pokud my vyhrajeme v Přerově a Zlín taky vyhraje svůj zápas, postoupí. My jsme ale chtěli prostě posbírat co nejvíce bodů do tabulky, ve které hrajeme teď, abychom odskočili posledním dvěma týmům. Přece jenom padá hodně týmů.

Jak se vaše cíle v sezoně vyvíjely?
Sezonu jsme nezačali dobře a zranilo se nám hodně dobrých hráčů, takže jsme hráli i s mladšími, ale pak jsme se chtěli dostat do top čtyřky, abychom si zajistili účast v play off. To nám bohužel o pár bodů uteklo. Teď bychom chtěli tabulku, ve které jsme, vyhrát a jít do play off, ale vždycky je tam nějaká šance spadnout, což bychom opravdu nechtěli. Budeme dělat všechno pro to, abychom se do play off dostali.

Ročníkově jste do dorostu zapadl až letos, ale kroutíte v něm už třetí sezonu. Berete sám sebe za mazáka?
Určitě už se beru trochu za staršího a zkouším na sebe brát větší zodpovědnost, ale pořád jsem ten mladší. Chci týmu gólově přispívat každý zápas, zatím jsem spokojený, i když by to vždycky mohlo být lepší. Je to z pohledu gólů i celkově bodů dobré.

Na čem si zakládáte?
Většinou jsem ve správný čas na dobrém místě, což hodně ovlivňuje hru. Občas mi padne i přihrávka, ale jsem spíš gólový typ, takže se snažím střelbu pořád trénovat. Asi jednou až dvakrát týdně chodím na střelnici.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz