Motto? Museli jsme se ho učit nazpaměť, líčí Král. Oblíbil si Ještěd

Foto: Martin Voltr

V seriálu Příběhy masek pokračuje Daniel Král, který do modro-bílé kombinace zasadil všechno důležité. Kromě loga Bílých Tygrů a brankářských vzorů přidal i motivační heslo a zajímavé detaily. „Všechny symboly, které na masce mám, jsou pro mě nějak důležité,“ upozorňuje sedmnáctiletý gólman.

Dane, začněme na boku se dvěma gólmany. O koho jde?
Mám tam dvě brankářské legendy Jiřího Králíka a Milana Hniličku. Jiřího Králíka už mám na třetí masce a Milana Hniličku jsem si tam dal, protože teď chytám za Liberec a on tu několik let chytal. Oba dva byli skvělí brankaři a hodně k nim vzhlížím. U obou mám i podpis a číslo, se kterým chytali.

K Liberci se vztahuje i Ještěd, který máte na bradě. Máte to tam rád?
Je to tak, Ještěd mám moc rád a chodím tam dost často. Je tam moc hezky. Ale hlavně jsem si ho tam dal, protože to je jedna z hlavních dominant Liberce, se kterým jsem chtěl mít nějaký další symbol spojený.

Foto: FADRNYMASKS

A to je i logo tygra…
Vždycky chci mít na masce logo klubu, za který zrovna hraju. Možná to je pro mě i nejdůležitější. Pokaždé, když se před zápasem podívám na masku, tak ať vím, jaký klub reprezentuju.

Smysl KRÁLovských korun po stranách je jasný, viďte?
Ano, jelikož mám příjmení Král, na stranách jsou v pozadí koruny. Chtěl jsem tam něco, co by k mému příjmení pasovalo a charakterizovalo by ho. Vymyslel jsem tedy dvě velké koruny z každé strany. Osobně si myslím, že se to docela povedlo.

„Nejde o to, jak inkasuješ. Tady jde o to, kolik ran uneseš, a přesto se znovu zvedneš. Kolik ran dokážeš přijmout a nezastaví tě. Jenom tak se vítězí!“

Co všechno máte na zadním krytu?
Mám tam motto, které si tam dávám už od mé první masky v Brodě. Tohle motto tam mám kvůli trenérovi panu Beránkovi, který nám ho pouštěl pořad dokola, dokud jsme se ho nenaučili nazpaměť. Mně to zůstalo napořád v hlavě a prostě to musím na masce mít.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený FADRNYMASKS (@fadrnymasks)

A co za znaky máte v pozadí?
Jsou trochu skryté. Je to erb obce, ve které žiju, dále znak hokejového klubu Chotěboř, kde jsem s hokejem začínal, a znak týmu BK Havlíčkův Brod, kde jsem několik let hrál. Všechny tyto znaky pro mě hodně znamenají, abych nikdy nezapomněl, odkud jsem a kde jsem hokejově vyrůstal. Vespod je ještě česká vlajka.

Foto: Martin Voltr

Foto: FADRNYMASKS

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz