Myšák hrdinou! Hamilton poslal do finále Memorial Cupu

Foto: Twitter Canadian Hockey League

Kapitán české reprezentace do 20 let Jan Myšák je jen jeden krok od zisku nejslavnější klubové trofeje v juniorském hokeji. A sám o tom rozhodl vítěznou trefou v prodloužení semifinálové bitvy Memorial Cupu!

Svoje nejlepší představení na závěrečném turnaji pro šampiony kanadských juniorských soutěží si Myšák schoval právě až na semifinálový duel proti Shawiniganu.

Shodou okolností se hrál na den přesně tři roky od chvíle, kdy Hamilton Bulldogs litvínovského odchovance draftovali.

Jeho chvíle přišla deset minut po startu prodloužení, do něhož týmy vstupovaly za stavu 3:3. Obránce Nathan Staios kroužil v útočném pásmu tak dlouho, až střílenou nabídkou našel Myšákovu hokejku a český talent tečoval puk do protipohybu brankáře.

Rozesmutnil tím mimo jiné i Martina Huga Haše. Pro něj tedy cesta Memorial Cupem skončila, stejně jako pro druhého z českých obránců, kteří na turnaj vyrazili. Šimon Kubíček dohrál už v základní skupině, kde jeho Edmonton Oil Kings obsadili čtvrté, nepostupové místo. Domácí tým Saint John Sea Dogs naopak z prvního místa zamířil přímo do finále.

Kapitán české hokejové dvacítky Jan Myšák byl po semifinálové bitvě vyhlášen první hvězdou večera. „Ano, asi je to nejdůležitější gól mé kariéry,“ odpovídal po utkání reportérce. „První na turnaji, čekal jsem na něj. Jsem šťastný, že jsem skóroval v pravý čas,“ řekl.

Prospekt Montrealu si v úterý odpočine, finále prestižního turnaje je na programu ve středu od 19 hodin místního času. Hamilton se pokusí pořadatelskému celku pomstít za porážku z úvodního dne, kdy Sea Dogs zvítězili 5:3.

Ve čtvrtek nad ránem se dozvíme, zda český hokej našel svého jedenáctého vítěze Memorial Cupu. V dřívějších letech ho nad hlavu zvedli Martin Erat, Michal Řepík či Ondřej Roman, naposledy se to povedlo před třemi lety Jakubu Laukovi s týmem Rouyn-Noranda Huskies. Lauko tehdy navíc vyhrál i bodování turnaje.

Výsledky Memorial Cupu 2022

Základní skupina

Saint John Sea Dogs – Hamilton Bulldogs 5:3
Edmonton Oil Kings – Shawinigan Cataractes 3:4 (Kubíček 0+1)
Edmonton Oil Kings – Saint John Sea Dogs 4:3 po prodloužení
Hamilton Bulldogs – Shawinigan Cataractes 2:3
Hamilton Bulldogs – Edmonton Oil Kings 4:2
Shawinigan Cataractes – Saint John Sea Dogs 3:5

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Saint John Sea Dogs 3 2 0 1 0 13:10 7
2. Shawinigan Cataractes 3 2 0 0 1 12:8 6
3. Hamilton Bulldogs 3 1 0 0 2 9:10 3
4. Edmonton Oil Kings 3 0 1 0 2 9:11 2

Semifinále

Shawinigan Cataractes – Hamilton Bulldogs 3:4 po prodloužení (Myšák 1+0)

Finále – středa 29. června

Saint John Sea Dogs – Hamilton Bulldogs

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz