Obránce Kubíček: Kanada není zvyklá prohrávat, provokace jsme nevydrželi

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

24. dubna 2019, 10:01

Daniel Kinc

(UMEA, od našeho zpravodaje) Začali skvěle, pak se však jejich hra rozsypala. Čeští reprezentanti do 18 let vedli v závěrečném duelu skupinových bojů na MS nad kanadským soupeřem o dvě branky, pak se však zámořský protivník dostal Čechům pod kůži.

„Když prohrávali 0:2, začali to řezat a snažili se nás co nejvíce vyprovokovat. Je škoda, že jsme to nevydrželi, protože jsme na to byli připravení a strkanice jsou to, co oni chtějí,“ mrzelo obránce Šimona Kubíčka po prohře s javorovými listy. Teď už ale český bek hledí směrem ke čtvrtfinále.

Zápas s Kanadou se vám asi bude hodnotit těžko.
Začali jsme dobře, vedli jsme 2:0. Celkově si myslím, že první třetina byla dobrá. Měli jsme navíc ještě přesilovku v první části a je škoda, že jsme ji nevyužili. Kdybychom dali třetí gól, mohlo být po zápase. Ve druhé třetině jsme dostali gól, Kanaďané začali hrát více do těla a předváděli to, co chtějí. My jsme úplně přestali hrát.

V úvodu jste na soupeře vletěli a jak jste zmínil, dali dva góly. Byl to záměr?
Kanaďané nejsou zvyklí prohrávat. Určitě jsme chtěli začít dobře, ale bylo to úplně zbytečné, když jsme poté soupeře takhle pustili do hry.

Alois Hadamczik hodnotí duel s Kanadou

Kanaďané navíc ve hře s postupem času přitvrdili, je to tak?
Když prohrávali 0:2, tak to začali řezat a snažili se nás co nejvíce vyprovokovat. My se snažili to neřešit a myslím si, že jsme se drželi docela dobře. Je škoda, že jsme to nevydrželi, protože jsme na to byli připravení a strkanice jsou to, co oni chtějí. Z toho navíc plynuly zbytečné fauly.

Kde se podle vás celý zápas zlomil?
Těžko jmenovat jeden moment. Stále jsme věřili, i za stavu 2:3 byl zápas stále hratelný. Když jsme dostali gól na 4:2, asi se to zlomilo. Věděli jsme, že musíme pro zisk první místa vyhrát za tři body, ale to už se nepovedlo.

Jak se vám v obraně bránili kanadští útočníci? Mnoho z nich bude v létě na draftu v prvním kole.
Dalo se s nimi hrát. Když si útočníci soupeře dobře najeli, tak to hrálo do karet nám obráncům. Občas samozřejmě byli nepříjemní, ale jak říkám, rozhodly druhá a třetí třetina. Nechali jsme se dohrávat a pod tlakem jsme odhazovali puky.

Jonáš Peterek po prohře s Kanadou

Pomáhá vám osobně v takových zápasech, že už hrajete nějaký čas v zámoří?
Kanadský styl mi vyhovuje. Kanaďané navíc nejsou na velkém hřišti úplně ve své kůži, ale snažili se hrát to, co hrají doma. Zápas proti Kanadě byl na turnaji zatím určitě nejtěžší.

Které pozitivní věci si můžete přenést do čtvrtfinále?
Chceme navázat na výkon z první třetiny zápasu s Kanadou a tlačit se hodně do branky. Musíme dávat také více gólů, protože šance máme, jen je neproměňujeme. Ve čtvrtfinále to bude hodně důležité.

V čem podle vás bude největší síla domácích Švédů, s nimiž se ve čtvrtek utkáte?
Švédové hlavně dobře bruslí, jsou zvyklí na velké hřiště. Musíme s nimi držet krok a proměňovat šance, protože každý gól bude rozhodovat. Ve středu máme den volna, abychom si odpočali.

Ohlasy Marcela Barinky po utkání s Kanadou

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz