Sedmnáctka má zpátky Svozila a zkusí se pomstít Slovákům

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

2. září 2019, 12:54

Martin Voltr

Mimo tradiční termíny přibylo do kalendáře českých reprezentantů do 17 let soustředění v Hodoníně. Za dva týdny se hokejisté ročníku 2003 krátce sejdou ke dvojutkání proti Slovákům.

Akce nenaruší reprezentantům soutěžní režim. Sraz mají se v neděli 15. září večer na zimním stadionu v Hodoníně, zápasy sehrají v následujících dvou dnech vždy od 17 hodin. V pondělí se představí za hranicemi v nedaleké Skalici, v úterý pak už právě v Hodoníně.

Hlavní trenér Václav Eismann pozval celkem 28 hráčů, jen 16 z nich ale absolvuje obě utkání, zbývající se po šesti protočí. Kdo na startu sezony v soutěžích vyletí, toho se můžou případně týkat další akce, teď v nominaci figurují povětšinou mladíci s řadou reprezentačních zkušeností.

Čtrnáct z nich odehrálo poslední srpnový turnaj ve Füssenu, k týmu se navíc znovu připojí Stanislav Svozil, jenž má za sebou Hlinka Gretzky Cup s osmnáctkou.

Čeští hokejisté ročníku 2003 nemají na Slováky ideální vzpomínky. První tři zápasy v loňské sezoně jasně vyhráli, v závěru ale poprvé padli a letos na německém turnaji rovněž zapsali porážku 1:2. I když stejně nakonec slavili prvenství, teď se budou chtít východním sousedům pomstít a ukázat, že mají vyšší kvalitu.

Stanislav Svozil

Stanislav Svozil | Foto: Karel Švec, Český hokej

Nominace českého týmu

Brankáři:
Oliver Šatný (Mladé Boleslav), Patrik Hamrla (Zlín).

Obránci:
David Špaček, David Jiříček (oba Plzeň), David Moravec, Sebastian Jasečko (oba Mladá Boleslav), Filip Šindelek (Lidingö Vikings, Švédsko), Tomáš Machů (Vítkovice).
Jen na 1. zápas: Marek Chvátal (Sparta Praha), Stanislav Svozil (Kometa Brno).
Jen na 2. zápas: Matěj Pinkas (Hradec Králové), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno).

Útočníci:
Marcel Marcel (Plzeň), Matyáš Budina (Hradec Králové), Jan Krupička (Sparta Praha), Jakub Altrichter (Lidingö Vikings, Švédsko), Jan Kučera (Olomouc), Ivo Sedláček (Kometa Brno), Šimon Frömel (Zlín), Marek Brada (Björklöven, Švédsko).
Jen na 1. zápas: Jan Půček (Mladá Boleslav), Jakub Brabenec (Kometa Brno), Lukáš Pajer (Hradec Králové), Dominik Soukup (Plzeň).
Jen na 2. zápas: Petr Gajda, Adam Měchura (oba Liberec), Alexandr Remeš (Karlovy Vary), Marek Slavík (Litvínov).

Náhradníci:

Brankáři: Martin Lidák (České Budějovice), Filip Maláč (Jihlava). Obránci: Marek Pelda (Hradec Králové), Patrik Fajmon (Kometa Brno), Martin Böhm, Jakub Šedivý (Liberec). Útočníci: Lukáš Chludil (Zlín), Adam Paleček (Pardubice), Petr Moravec (Hradec Králové), Jan Nevšímal (Jihlava), Michal Vitouch (Sparta Praha), Gabriel Szturc, Oskar Haas (Mladá Boleslav), Michal Ramik (Třinec), Martin Ryšavý (Vítkovice), Šimon Marha (Lidingö Vikings, Švédsko), Martin Pavlačka (Havířov).

Realizační tým:

Manažer: Radek Ťoupal
Hlavní trenér: Václav Eismann
Asistenti trenéra: Richard Žemlička a Jan Zachrla
Trenér brankářů: Jiří Sklenář
Lékař: MUDr. Tomáš Madrý
Hospodář: Josef Toma

Program zápasů

Pondělí 16. září (Skalica):
17:00 Slovensko – Česko

Úterý 17. září (Hodonín):
17:00 Česko – Slovensko

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz