Sedmnáctka nad Slováky urvala bednu. Kluci potřebovali vzpruhu, líčí Ptáček

Reprezentace do sedmnácti let uzavřela turnaj čtyř zemí vítězstvím proti domácímu Slovensku, takže v Piešťanech končí třetí. Čeští mladíci udělali důležitý krok třemi góly v posledních čtyřech minutách druhé třetiny.

„Chtěli jsme vyhrát, jako v každém zápase, a tentokrát se to povedlo. Věděli jsme, co si na nás Slováci připraví, takže jsme měli plán je do těchto věcí nepustit. Šlo o nějaké signály a klíčové hráče, aby kluci četli hru, kdo je zrovna na ledě, a věděli, co od nich mohou čekat,“ říká úvodem asistent trenéra František Ptáček.

Češi ve druhém utkání proti USA doplatili na fauly a jedním začali i proti Slovensku, které šlo zásluhou Ondreje Molnára hned ve druhé minutě do vedení. S plynoucí hrou se národní tým dostával do převahy, hrozil z rychlých útoků i kombinační hry, všechny pokusy však kryl Damian Slávik.

„Začátek jsme neměli podle našich představ, bylo to takové řekl bych vlažné. Postupně jsme se do toho dostávali, a pak byl pro nás důležitý vyrovnávací gól, který nás nakopl a probudil,“ vypráví kouč.

Foto: Jakub Homoľa, hockeyslovakia.sk

O srovnání se postaral v polovině osmnácté minuty během přesilové hry Dominik Badinka šťastně tečovaným pokusem od modré. Těsně před závěrečnou sirénou se blýskl v individuální akci Jiří Felcman, jenž si ve vlastním pásmu přebral puk a po proskočení mezi obránci skončil až s radostí ve tváři.

Znovu se skóre začalo hýbat až po přelomu základní hrací doby, kdy ze souboje na brankovišti vyšli vítězní Juraj Pekarčík a domácí – 2:2. Závěrečné čtyři minuty prostřední části patřily jednoznačně lvíčatům. Kombinaci před brankou zakončil Matyáš Adámek, na něhož pohlednou individuální akcí po pravém křídle navázal Hynek Peš. Osmnáct vteřin před druhou sirénou Jakub Štancl dorážkou z brankoviště stanovil v početní výhodě průběžné vedení Česka na 5:2.

„Potřebovali jsme začít dávat góly, aby to z kluků spadlo a měli nějakou pohodu, která potom byla i vidět. Kluci ukázali dobré individuální schopnosti a dovednosti, což nás pousnulo na rozdíl tří branek. Třetí třetina probíhala podobně jako druhá. Až v momentě, kdy se povedlo Slovákům zase snížit, vlilo jim to čerstvou krev do žil a ožili, takže jsme museli přestát jejich tlak,“ předesílá Ptáček.

Foto: Jakub Homoľa, hockeyslovakia.sk

Jak štědře na góly skončila prostřední periody začala i ta závěrečná. Nejprve se Juraj Pekarčík prohnal do pásma a schoval svou střelu za obránce, což za minutu na druhé straně napodobil Marek Ročák. Krátce poté, co Slovensko nevyužilo půl minuty v pěti proti třem, vzal na sebe zodpovědnost Samuel Sisik a z rychlého výpadu snížil. Více branek už ale domácí mužstvo nepřidalo, takže Česko urvalo třetí místo.

„Vítězství je pro nás důležité nejenom pro dobrý pocit a pro psychiku, ale i pro radost za odvedenou práci, protože kvůli tomu se ten sport dělá. Bylo to i důležité z toho důvodu, že jsme předchozí dva zápasy prohráli, ale víme, že za dodržení určitých věcí se daly vyhrát. Kluci potřebovali vzpruhu v podobě vítězství,“ uzavírá František Ptáček.

SLOVENSKO – ČESKO 4:6 (1:2, 1:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Molnár (Cedzo), 31. Pekarčík (Cedzo, Královič), 42. Pekarčík (Barcík), 53. Sisik (Barcík) – 18. Badinka (Šprynar), 20. Felcman (Kočí), 37. Adámek (Badinka, Albrecht), 39. Peš, 40. Štancl (Csabi), 43. Ročák.
Rozhodčí: Moller, Stano – Gegáň, Durmis.
Vyloučení: 4:3.
Využití: 1:2.
Střely na branku: 22:38 (4:15, 8:13, 9:8).
Nejlepší hráči: Juraj Pekarčík – Dominik Badinka.
Slovensko: Slávik – Eperješi, Chromiak, Čajkovič, Kupec, Beluško, Barcík, Sluka, Královič – Kukumberg, Pobežal, Jobek – Cedzo, Sisik, Molnár – Pekarčík, Párička, Kurila – Pilát, Císar, Ridzoň. Trenér: Paľov.
Česko: Kasal – Kočí, Badinka, Ročák, Eichler, Kubíček, Port, Matějíček – Štancl, Felcman, Šprynar – Šimek, Fiala, Fábry – Kalužík, Maštalířský, Peš – Albrecht, Adámek, Csabi. Trenér: Vlach.

Foto: Jakub Homoľa, hockeyslovakia.sk

Rusko – USA 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 16. Babenko (Leščjov), 46. Tělegin (Nizamejev), 59. Smirnov (Velikov, Solovjov).

Konečná tabulka turnaje čtyř v Piešťanech

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Rusko 3 3 0 0 0 11:2 9
2. USA 3 2 0 0 1 9:6 6
3. Česko 3 1 0 0 2 7:11 3
4. Slovensko 3 0 0 0 3 8:16 0

Foto: Jakub Homoľa, hockeyslovakia.sk

Foto: Jakub Homoľa, hockeyslovakia.sk

Foto: Jakub Homoľa, hockeyslovakia.sk

Foto: Jakub Homoľa, hockeyslovakia.sk

Foto: Jakub Homoľa, hockeyslovakia.sk

Foto: Jakub Homoľa, hockeyslovakia.sk

Foto: Jakub Homoľa, hockeyslovakia.sk

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz