Sedmnáctka zase o gól! Byli jsme rovnocenným soupeřem, těší Žemličku

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Reprezentace do sedmnácti let se přesunula ke druhému utkání do Turnova, kde opět otevřel skóre utkání David Jiříček. Rusové si pak vypracovali klíčové vedení, které český výběr pouze korigoval.

„Zase jsme prohráli o gól, ale byli jsme i v improvizované sestavě rovnocenným soupeřem. Máme hodně hráčů zraněných nebo nemocných oproti Kanadě. Na druhou stranu se objevilo plno kluků, kteří jsou schopní odehrát takhle kvalitní zápas s tak kvalitním soupeřem,“ shrnuje asistent trenéra Richard Žemlička na úvod.

Stejně jako v prvním vzájemném utkání i tentokrát otevřeli skóre Češi a opět to byl David Jiříček, jenž využil nabídnutou přesilovou hru.

„Podle našich představ byly první a třetí třetina, kdy jsme byli naprosto rovnocenným soupeřem a hráli jsme výborně. Bohužel rozhodla ta druhá, kdy jsme byli všude o krok později a přestali jsme dohrávat osobní souboje. Byla to zatím nejhorší třetina z obou zápasů. Hráli jsme trochu lehkovážně, a to rozhodlo,“ říká kouč.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

V prostřední části se národnímu týmu nepovedla 24. minuta, ve které nejprve Mavej Petrov potrestal český faul a o 41 vteřin později otočil vývoj utkání Nikita Blednov.

„Možná si kluci přestali věřit a trochu nám docházely síly, ale potom se tým zase nastartoval. Hlavní trenér o přestávce trochu zvýšil hlas a snažil se aktivovat hlavně útočníky, kteří nebyli ve druhé třetině vidět. Závěr byl velice dobrý, a to i pro diváky, kterým bych chtěl poděkovat. Strašně moc si vážíme toho, v jak hojném počtu přišli a jak nám fandili,“ děkuje do Turnova.

Ve třetí třetině Pavel Mintjukov poslal sbornou do dvougólového trháku, což pouze zkorigoval Jakub Kos druhým zásahem v početní výhodě. U obou českých zásahů asistoval Petr Moravec.

„Je to top soupeř na světě, se kterým se těžko srovnává. V naší soutěži je na všechno více času a je to pomalejší, když tady neodejde kotouč za tři vteřiny od hokejky, už je pozdě. Pokud se s tím hráči srovnají, jde hrát i s tak dobrým soupeřem,“ uvádí Žemlička.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Konečný stav 2:3 odsoudil Eismanovu družinu ke druhé porážce o gól. K poslednímu střetnutí se přesunou oba celky zpět do Vrchlabí, kde padne úvodní buly v neděli v 17 hodin.

„Proti Rusům ať je to dnes, nebo to bylo před třiceti lety, bude síla vždycky. Určitě je budeme chtít porazit a já věřím, že se nám to konečně povede. Musíme kdekoliv sehnat zbytky sil, co máme, a uválčit to,“ velí asistent trenéra.

Motivací zůstává, že ročník 2003 zatím na výhru proti rudé mašině stále nedosáhl. „Čekáme na výhru. Rusové mají tenhle ročník hodně silný, jsou velice dobře organizovaní, jsou systémoví, jsou silní a výborně individuálně vybavení. Loni jsme od nich dostávali dardy 0:6 a podobně, dávali jsme jeden gól v zápase, ale najednou se situace obrací a my jsme rovnocenní, což je pro nás obrovsky pozitivní,“ uzavírá Žemlička.

ČESKO – RUSKO 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 12. Jiříček (P. Moravec), 58. Kos, (P. Moravec) – 24. Petrov (Šumilov, Mechovov), 24. Blednov (Lazutin, Čibrikov), 47. Mintjukov (Čibrikov).
Rozhodčí: Úlehla – Pechánek, Bohuněk.
Vyloučení: 3:5.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 24:34 (10:7, 5:16, 9:11).
Diváci:
677.
Nejlepší hráči:
Jiří Ticháček – Ilja Ivancov.
Česko: Suchánek – Jiříček, Šedivý, Smolka, Ticháček, Machů, D. Moravec, Chvátal – Ramik, Szturc, Menšík – Kos, P. Moravec, Brada – Paleček, Chludil, Budina – Skuhrovec, Kučera, Sedláček – Sojka. Trenéři: Eismann, Žemlička a Zachrla.
Rusko: Gerasimjuk – Grudinin, Lukaševič, Šumilov, Mintjukov, Safronov, Ivanov, Dimitrov – Petrov, Ivancov, Mechovov – Blednov, Lazutin, Čibrikov – Svečkov, Gajdamak, Gorfinjak – D. Nazarov, Ziminov, Grebenkin – I. Nazarov. Trenéři: Leščev a Stavroskij.

Další program zápasů

Neděle 22. prosince:
17:00 Česko – Rusko (Vrchlabí)

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz