Slovenský ročník 2004 nebo člen klanu. Tohle je TOP 10 nejmladších hráčů na MS

Foto: Martin Voltr a iihf.com

21. května 2022, 12:13

Ondřej Mach

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Mistrovství světa je každoročně také příležitostí pro mladé talenty, aby své umění ukázali světu. Koho se vyplatí sledovat v Helsinkách a Tampere?

1. Adam SÝKORA (Ú, Slovensko, 7. 9. 2004)
Na šampionát přiletěl v roli náhradníka, první dva zápasy sledoval z tribuny. Proti Kanadě už se debutu každopádně dočkal, a to v pouhých sedmnácti letech! Sýkora letos do slovenské ligy vlétl ve velkém stylu a může se těšit na draft do NHL.

2. Marco KASPER (Ú, Rakousko, 8. 4. 2004)
Výjimečný talent rakouského hokeje. Ostatně hrát stabilně v takhle nízkém věku nejvyšší švédskou soutěž, to už je kumšt sám o sobě. Trenéři mu hodně věří: vždyť na ledě průměrně stráví skoro osmnáct minut, nejvíc ze všech útočníků s orlicí na prsou.

3. Juraj SLAFKOVSKÝ (Ú, Slovensko, 30. 3. 2004)
Pozornost všech upoutal fantastickými výkony na olympiádě v Pekingu, kde se stal nejlepším střelcem. Za poslední týdny se debata kolem Slafkovského stočila hlavně k tomu, zda jeho jméno na příštím draftu nezazní jako první. 

4. Šimon NEMEC (O, Slovensko, 15. 2. 2004)
Někteří slovenský ročník 2004 nazývají nejsilnějším v historii. Není se čemu divit, zářná budoucnost je predikovaná i odchovanci Liptovského Mikuláše. Pravoruký zadák vyniká svou chytrostí, two-way schopnostmi nebo kreativitou.

5. David JIŘÍČEK (O, Česko, 28. 11. 2003)
Zastoupení na prvních místech červencového výběru talentů by díky němu mělo mít také Česko. Jiříčka přibrzdilo vážné zranění z juniorského MS, pokračující progres však potvrdil v dospělé reprezentaci. Trenér Jalonen v něm vidí budoucnost tuzemského hokeje.

6. Luke HUGHES (O, Spojené státy, 9. 9. 2003)
Bráchové Quinn a Jack už udivují v NHL, další člen hokejového klanu se k nim připojí brzy. Osmnáctiletý Luke má status čtyřky loňského draftu, poslední rok se rozvíjel v univerzitní NCAA. Proti Rakousku dal z úniku vítězný gól.

7. Cole SILLINGER (Ú, Kanada, 16. 5. 2003)
Hřeje ho pocit z první kompletní sezony v dresu Columbusu, kde se mimo jiné potkává s českým vousáčem Jakubem Voráčkem. Sillingera zdobí instinkt zabijáka: dá se čekat, že brzy atakuje hranici třiceti vstřelených branek.

8. Kent JOHNSON (Ú, Kanada, 18. 10. 2002)
Zástupci Blue Jackets si ho na draftu vybrali hned za Hughesem, na rozdíl od Sillingera ale do NHL nakoukl jen v devíti utkáních. Nesmírně šikovný centr umí s pukem na holi kouzlit, řadu dovedností navíc dokáže provádět v obrovské rychlosti.

9. Tim STÜTZLE (Ú, Německo, 15. 1. 2002)
Seider, Reichel, Stützle... Němci před sebou nemají špatné vyhlídky, co? Posledně jmenovaný roste ve velkého hráče v dresu Ottawy, letos se bez diskuze zařadil mezi lídry. Před rokem po náročné sezoně turnaj v Rize vynechal, teď už mu šampionát neutekl.

10. Thomas BORDELEAU (Ú, Spojené státy, 3. 1. 2002)
Kdo ví, třeba ho za pár let uvidíme válet vedle Tomáše Hertla. Prospekt San Jose umí skvěle tvořit hru, perfektními pasy připravuje gólové šance pro své spoluhráče. S organizací Sharks podepsal před měsícem tříletou smlouvu, zatím si připsal osm startů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz