Špunar znovu zastavil Švýcary: Vyhovuje mi, jak hrají. Je to nejcennější nula!

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Vstup do Hlinka Gretzky Cupu se české osmnáctce povedl: s ohledem na výsledek i herní dominanci. Tedy až na několik pasáží ve třetí třetině, kdy se Švýcaři dostali do čtyř gólových příležitostí.

Právě v té chvíli podržel svoje spoluhráče Jan Špunar.

„Přečíslení tam byla, to ano. Ale chyby se dějí," říkal po zápase. „Kluci mi jinak výborně pomáhají. Občas jsem musel něco uhasit, ale jinak to bylo v pohodě."

Opravdu – černých kaněk v české hře se našlo málo. 

„Můžeme být spokojení. První třetina byla jasně pro nás," popisuje průběh utkání. „Ve druhé na nás vlítli a bylo to nahoru dolů. Ale ubránili jsme to, včetně dvou oslabení."

No a třetí třetina? „Pár úniků tam bylo, ale jinak bylo všechno v naší režii," tvrdí Špunar. „Že se dějí chyby, to je normální. Před turnajem jsme měli málo kempů, takže je to teď takový rychlokurz. Kluci se snaží vše vstřebat. Vstřebat pravidla, která ve hře máme."

„Přečíslení tam byla, to ano. Ale chyby se dějí."

Špunar k čistému kontu potřeboval dvacet zákroků. Ve zmíněné třetí třetině měl opravdu co dělat, aby nulu udržel.

Od novinářů proto dostal otázku, zda jde o nejcennější zápis v jeho dosavadní kariéře. „Dejme tomu, že ano," řekl nejprve. Po chvíli přesvědčivě dodal: „Určitě ano!"

Češi porazili Švýcary počtvrté během dvou týdnů. Třikrát vyhráli v rámci přípravy, z toho jednou to bylo s čistým kontem.

Stejně jako v pondělí v Břeclavi.

V obou případech stál v české brance Špunar.

„Můj recept na Švýcary? Tak to nevím," usmívá se. „Prostě mi vyhovuje, jak hrají. Střílí hodně přes beky – a díky mé výšce potom stojím na brankovišti a všechno vidím. Kluci navíc výborně blokují střely. Paráda!"

Zároveň ale dodává: „Euforie si užijeme tak hodinu. A zase se začneme připravovat na další zápas."

Ten bude pro Česko hodně důležitý.

V základní skupině vlastně klíčový – právě souboj s Finy zřejmě rozhodne o tom, kdo postoupí do semifinále.

„S Finy jsme hráli jenom jeden zápas, takže toho o nich moc nevím. Ale pamatuju si, že byli výborní v zakončení. Hlavně u střel z jedničky," vypráví.

Objeví se v brance i v úterý?

Češi do turnaje vstupovali s hodně vyrovnanou gólmanskou dvojicí. Špunar a Michael Schnattinger se v přípravě pravidelně střídali a dlouhodobě měli podobné statistiky.

Špunar, talent z Olomouce, si však svým výkonem v pondělním zápase řekl o roli jedničky.

„Je to výborný pocit. Turnaj má výbornou úroveň, potkávají se tady nejlepší hráči. Nemám k tomu slov," je nadšený z příležitosti, kterou v Břeclavi dostává.

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz