Týden hokeje nejvíc táhl v Liberci. Celkem přilákal přes 3500 dětí

Foto: Pojď hrát hokej

Do jubilejního desátého Týdne hokeje se zapojilo 154 klubů z celé republiky. Oblíbená náborová akce přilákala na zimní stadiony více než 3500 dětí s jejich rodiči.

Nejvíc jich přišlo v Liberci, Zlíně a Jablonci nad Nisou, více než padesátka dětí navštívila rovněž akce v Olomouci nebo Přerově. Přes nepříznivou epidemickou situaci se akce zúčastnilo více dětí než v září 2021, kdy byla po přestávce způsobené pandemií koronaviru obnovena.

„Díky předběžným registracím jsme věděli, že dorazí opravdu hodně dětí, ale i tak konečné číslo účastníků předčilo naše prvotní očekávání,“ řekl Daniel Stehno, vedoucí základny Bílých Tygrů. U nich si hokej přišlo zkusit 89 chlapců a dívek.

„I v návaznosti na vysoký počet registrovaných dětí jsme si připravili stanoviště tak, aby se všude hýbaly. Poděkování patří i hráčům z áčka a juniorům, měli jsme tu dokonce střelbu na brankáře,“ popsal Stehno. „Děti byly nadšené, ale zároveň soustředěné. Až mě to překvapilo, jak svědomitě k tomu ve svém věku přistoupily. Velká paráda!“ těšilo útočníka Jakuba Rychlovského.

Program náborových akcí po celé zemi zahrnoval mimo jiné ukázky tréninků na ledě a na suchu, děti si v doprovodu rodičů vyzkoušely první krůčky s bruslemi, připravena pro ně byla řada zajímavých her i drobné dárky.

Na mnoha místech podpořily akci známé hokejové osobnosti jako Jiří Šlégr v Roudnici nad Labem, Martin Procházka v Kladně, David Moravec v Kopřivnici, Bedřich Ščerban ve Žďáru nad Sázavou, Josef Řezníček v Sušici, Jiří Tlustý na Smíchově nebo Libor Pivko v Žamberku.

„Těší nás, že se i v současné složité situaci akce uskutečnila a zúčastnilo se jí tolik dětí. Věříme, že je návštěva zimního stadionu spojená se zajímavým programem zaujala a že se lednímu hokeji začnou věnovat,“ uvedl projektový manažer Českého hokeje Pavel Landa.

„Velké poděkování patří rodičům, kteří je přivedli, klubům, které akci uspořádaly, a pochopitelně partnerům, kteří mládežnický hokej podporují, jako jsou společnosti Kaufland, DHL nebo Střída sport,“ doplnil Landa.

Týden hokeje tak má aktuálně za sebou už deset edic, kterých se zúčastnilo přes 37 tisíc dětí s rodiči. Akce je součástí projektu Pojď hrát hokej, v jehož rámci dostávají kluby mimo jiné i bezplatnou výstroj pro nejmenší hokejisty nebo prostředky na trenéry, kteří se profesionálně věnují mládeži.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz