Vítkovice podepsaly kontrakt s mladším bratrem české olympioničky

Matěj Přibyl | Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Semifinalisté uplynulého ročníku Tipsport extraligy z Vítkovic uzavřeli novou profesionální smlouvu s osmnáctiletým útočníkem Matějem Přibylem. Ten už má na kontě i tři starty mezi seniorskou elitou.

Odchovanec Uničova zaujal ve vítkovickém dresu už jako starší žák, kdy byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem domácího mistrovství republiky. Jakmile se měl probít do juniorky, stejně jako další vrstevníky ho zastavil covid. Následující sezonu 2021/22 strávil ve švédském Lidingö.

Loni se však vrátil zpátky do Ostravy a vítkovické juniorce pomohl k velmi úspěšné základní části. V 50 utkáních nasbíral 33 bodů (12+21), s Riderou skončil druhý, nicméně pak musel skousnout překvapivé vyřazení ve čtvrtfinále s Jihlavou.

Chvíli předtím, koncem února, Matěj Přibyl třikrát naskočil do seniorské extraligy a navázal tak na čtyři podzimní starty v Chance lize za Prostějov. Během sezony si zahrál i na trojici přípravných turnajů „nového“ týmu české reprezentace do 20 let, v jedenácti zápasech vstřelil tři góly.

Foto: Ladislav Svěnčík, Český hokej

Těsně před svými devatenáctými narozeninami dostal urostlý pravák dárek v podobě profesionální smlouvy.

„Matěj je talentovaný útočník, který už v minulé sezoně naskočil v extralize mezi muži. Věříme, že svůj potenciál bude v našem dresu rozvíjet a že si svými výkony řekne o místo v sestavě,“ uvedl na sociálních sítích Ridery její sportovní ředitel Roman Šimíček.

Přibyl absolvuje letní přípravu s vítkovickým A-týmem, v tomto ohledu však není zdaleka jediným juniorem.

Mimo Matěje Prčíka, který už je stálým členem áčka, do ní trenéři přizvali také brankáře Denise Irgla, obránce Šimona Bialého, Jakuba Fibigra a Marka Chaloupku a útočníky Krzysztofa Maciase, Josefa Krejsu, Jakuba Slusarczyka a Maxima Vehovského. Krejsa a Slusarczyk už případně mohou v juniorce pokračovat jen na výjimku.

Foto: hc-vitkovice.cz

„Někteří s námi už letní přípravou prošli loni, někteří jsou noví. Máme tady kluky, kteří mají potenciál do mládežnických reprezentací, což jsme vyhodnotili jako správnou volbu, aby si právě tito hráči takzvaně přičichli k přípravě mužské kategorie. Pro nás trenéry je to zase dobrý obrázek o tom, jak daní kluci pracují v létě, abychom je poznali osobně po charakterové stránce a v otázce přístupu,“ uvedl pro klubové stránky trenér Miloš Holaň.

Matěj Přibyl je mladším bratrem stálice reprezentačního výběru žen Venduly Přibylové, která nechyběla u všech nedávných úspěchů – postupu i účasti na olympiádě a následných dvou bronzových medailí na mistrovství světa.

Vendula Přibylová

Vendula Přibylová | Foto: iihf.com

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz