Zábava a hokej bez tlaku. Oceláři opět zvou na Jarní ligu mládeže

Foto: Lukáš Filipec, jarniligamladeze.cz

Třinečtí Oceláři loni spustili netradiční projekt s názvem Jarní liga mládeže, který má mladým hokejistům doplnit přípravu na novou sezonu. Vzhledem k aktuální situaci posunuli termín druhého ročníku a věří, že soutěž rozběhnou na ledové ploše mini WERK ARÉNY 12. června!

O co v Jarní lize mládeže jde? Filozofie projektu je jasná – aby si děti během přestávky mezi sezonami zahrály hokej bez tlaku, bez nervů, bez napjatého sledování výsledků a individuálních statistik. Ale to samozřejmě neznamená, že by jejich cílem nebylo vítězit a že by se při zápasech neměly zlepšovat.

„Není to klasický turnaj, který děti znají. Je to spíš postavené tak, jak si pamatují rodiče z dřívějších dob, když hráli za barákem hokej: Přišli, rozhodili si hokejky a zahráli si. Po klubové sezoně, kdy se kluci a holky snaží vydat maximum, by si to vyloženě měli jenom užít a zahrát si jako na té ulici,“ vysvětluje Jan Peterek, sportovní ředitel třinecké organizace i samotného projektu.

Nadšení z prvního ročníku více než měsíc trvajícího víkendového turnaje se přeneslo i do zájmu o druhé pokračování. V únoru už měli pořadatelé necelou stovku přihlášek, do nenadálého konce sezony ji překonali. Celková kapacita přitom činí 128 míst.

Jenže situace spojená s pandemií koronaviru silně ovlivnila letošní plány. Nicméně Oceláři a také ledová plocha mini WERK ARÉNY jsou připraveni k tomu, aby vše bez problémů proběhlo.

„Upravili jsme program, ale v dnešní době vám nikdo na sto procent neřekne, jestli to opravdu bude moci proběhnout. My se snažíme vše připravit, aby byl druhý ročník realizovatelný,“ ujišťuje sportovní šéf Jarní ligy mládeže.

Foto: Lukáš Filipec, jarniligamladeze.cz

Projekt je letos určený pro individuální hráče ročníků 2007 až 2010 ze všech hokejových klubů. Starší dva a mladší dva ročníky hrají v oddělených turnajích, z nichž každý čítá čtyři týmy. Medvědi, Vlci, Rytíři a Oceláři se nejprve utkají každý s každým a o posledním červnovém víkendu sehrají semifinále a finále, respektive duel o třetí místo.

Registrace probíhá prostřednictvím webových stránek jarniligamladeze.cz.

Všechny děti se mohou těšit na stejnou časovou porci na ledě. Každý tým bude mít v čele dvojici trenérů převážně z třinecké organizace, účast znovu přislíbil i známý a dosud aktivní útočník Rostislav Martynek. „Jsem rád, že nám i letos kývl na nabídku a chtěl by si to zopakovat. Loni se mu to líbilo,“ říká Peterek.

Dalšími trenéry budou třeba René Mucha, Lukáš Daneček, ale i Pavel Prorok, jenž působí jako manažer klubu v Krakově a od loňska je patronem projektu.

„V prvním ročníku jsme viděli velký přínos projektu i ve vytváření nových kamarádských vztahů mezi mladými hokejisty, kteří spolu běžně netrénují a reprezentují kluby z celého regionu a pohraničí. Navíc si mladí hokejisté vyzkoušeli různé herní varianty na různých pozicích,“ popisuje zkušenosti z úvodního ročníku Pavel Prorok.

Foto: Lukáš Filipec, jarniligamladeze.cz

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz