Zážitky pro prcky z Třemošné. Zatrénovali si s Francouzem či Kubalíkem

Foto: hcmeteor.cz

25. června 2020, 15:16

Martin Voltr

Červen je v Třemošné klasicky měsícem, kdy už se mládežníci dostanou i na led. A nadějím Meteoru teď v trénincích asistovaly současné hvězdy českého hokeje!

Sport Aréna Třemošná v červnu vždy sloužila jako dějiště úvodních kempů některých mládežnických reprezentací, ty ale bohužel zahájí letošní sezonu až později. Ledová plocha i tak rozhodně prázdnotou nezeje, malí a mladí hokejisté Meteoru ji využívají už několik týdnů.

Na startu měsíce si šesťáci zahráli turnaj s dvojicí plzeňských týmů – Škodovkou i Wolves. Své síly ovšem poměřili nejenom v hokeji, ale i ve fotbale. Šlo o první ze tří dílů multisportovní série, která pokračovala na hřištích soupeřů.

„Tyto turnaje jsou pro hráče zpestřením letní přípravy, kdy zakončují tréninkový týden herním dnem na vysoké úrovni. Mezi týmy panuje velká soutěživost, samozřejmě v mezích herních pravidel a slušného chování. Velice nás těší, že s ostatními plzeňskými týmy můžeme touto formou spolupracovat, a těšíme se na další společně projekty!“ uvedl Meteor na svých stránkách.

Hráči stejné kategorie mezitím měli unikátní možnost zatrénovat si s Dominikem Kubalíkem, českou hvězdičkou z Chicaga. „S hráči konkrétně piloval vytlačenou kličku a další finty, které dělají rozdílové hráče,“ napsal klub na Facebooku. „Super, třeťáci chtěj taky,“ ozvalo se z komentářů.

Pár dní nato dorazila další velká persona pro změnu na speciální trénink brankářů. Tedy Pavel Francouz! Sympaťák z Colorada se na pokračování sezony NHL připravuje právě s třemošenským trenérem gólmanů Jakubem Mikem, teď zpestřil přípravu svým nástupcům.

„Pavel klukům předal spoustu užitečných zkušeností, odpověděl na zvídavé otázky a rozdal nespočet podpisů! Názorné ukázky obsahovaly zejména přesun do pozice VH reverse a následné správné technické provedení tohoto zákroku,“ informoval klub.

„Pavel dále například upozorňoval na to postoj v situacích, kdy mu hráči cloní před bránou. Mladým brankářům doporučil se dívat v napřímeném postoji nad rameny protihráčů, nikoliv vyhlížet zpoza boku hráče. Moc děkujeme za návštěvu, ať to chytá!“ doplnili Západočeši na webu.

Se speciálním zážitkem se nakonec dostalo také na třeťáky a čtvrťáky. Těm na tréninku pomáhali Jakub Lev a Miroslav Indrák – tedy další šikulové, kteří mají svou minulost spojenou s plzeňským hokejem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz