Změny v Boleslavi: Juniorku trénuje Melenovský, dorost zlatý kouč devítky

Marek Melenovský | Foto: Martin Voltr

Porce trenérských novinek se nevyhnula ani mládežníkům Mladé Boleslavi, u nichž se velké změny daly očekávat. Juniorku Bruslařů povede Marek Melenovský, jenž většinu své dosavadní trenérské kariéry zasvětil Jihlavě. Nové lodivody mají i dorostenci a deváťáci.

Proč že se změny daly očekávat? Loňská turbulentní sezona v boleslavských kancelářích skončila tak, že Petr Haken i Václav Pletka měli spoustu starostí u boleslavského áčka i mládežníků. Příchod nových trenérů k akademickým kategoriím tak byl na spadnutí.

Juniorku přebírá zajímavá tvář – Marek Melenovský.

Bývalý skvělý útočník s více než tisícovkou extraligových startů trénoval po konci aktivní kariéry v Jihlavě, krátce i v Pelhřimově. U dorostenců Dukly však loni během letní přípravy nečekaně skončil.

Trenérské změny v mládežnických extraligách

Po velké facce se k juniorům Liberce vrací Jiruš: Je před námi nová cesta »
Od velbloudů zpátky do Varů! Arnošt střídá u juniorky Eismanna »
Srdínko zamířil k rivalovi, povede mladé Berany. Ti hlásí i další nové trenéry »
Restart budějovické mládeže! Nedorost přivedl Skuhrovce, Vrbatu a další »
Trenér Beran po (ne)sestupu v Olomouci skončil. Vrací se do Komety »
Vágner poprvé hlavním koučem, v Hradci povede juniory. Končí Pánek »
K mládeži Dynama míří Černohous, Beránek či Oliva. Juniory dostal Havíř »

Na podzim převzal dorost Vsetína, s nímž bojoval o postup do extraligy. Nadějně, ale nakonec marně. Teď zamířil za dalším krokem v trenérské kariéře, dosud totiž strávil zdaleka nejvíc času právě u dorostenců.

Melenovskému bude na střídačce juniorky asistovat Ladislav Kolner, klubový nováček navrch přebere i zodpovědnost za celou akademii. Sportovním manažerem mládeže zůstává Haken.

K dorostencům se posouvá Martin Škaloud, který v uplynulém ročníku dovedl boleslavskou devátou třídu k titulu republikových mistrů. Jeho asistentem bude Lukáš Zörkler, současně také hlavní trenér sportovních tříd.

Uvolněné místo u devítky pak „zaplní“ Michal Michal. Teprve 25letý kouč nastoupil do klubu loni jako trenér dovedností napříč všemi kategoriemi, nyní nově povede i dvě mužstva – kromě deváťáků také osmáky.

Michal během hráčské kariéry prošel rakouskou akademií Salcburku i nižšími soutěžemi ve Spojených státech. Juniorská léta završil doma v Českých Budějovicích, kde dvakrát nakoukl i do druhé nejvyšší soutěže dospělých. Další roky se objevoval ve druhé lize či univerzitních soutěžích.

K asistentovi Filipu Šindělářovi se přidá Radim Vrbata, jenž loni na podzim skončil ve vedení mladoboleslavského klubu.

Po výsledkové stránce budou mít noví trenéři na co navazovat. Všechny tři akademické celky se totiž na jaře prokousaly do semifinále svých soutěží. Vedle prvenství deváté třídy získali junioři bronz a dorostenci skončili na čtvrtém místě.

Mladší kategorie Bruslařů od sedmé třídy dolů povedou Václav Drábek, Jan Málek, Vladimír Lejsek, Radek Holík, Daniel Pletka, Michal Protivný, Aleš Tůma a Luboš Křiváček.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz