Momenty 2. ligy: Na co se bude vzpomínat ve skupině Sever?

Foto: Anton Martinec, hcvrchlabi.cz

20. března 2020, 8:05

Ondřej Mach

Ve druhé lize se toho letos událo opravdu hodně. V následujících dnech vám nabídneme přehled nejzajímavějších okamžiků z každé skupiny. Začněme tou severní.

Nezapomenutelný gól brankáře Lavingera

Na tuhle branku se bude vzpomínat ještě dlouho. Hrál se úvodní zápas play off série mezi Děčínem a Řisuty, když přes celé hřiště vypálil domácí gólman Lukáš Lavinger a kotouč zapadl do branky Buldoků. „Kluci se už po cestě radovali, ale já jsem tomu snad ani nechtěl uvěřit,“ říkal pak Lavinger. Celý rozhovor si můžete přečíst ZDE.

 

103 bodů Vrchlabí

Suverénem skupiny se jednoznačně stalo Vrchlabí. Klub z Podkrkonoší celou základní část dominoval a v jejím závěru překonal hranici sta bodů. Parta kolem Petra Sýkory, Jana Hlaváče nebo Jaroslava Bednáře ale šanci zabojovat o kýžený postup nedostane.

Foto: Anton Martinec, hcvrchlabi.cz

Fanouškovství bez hranic

Většina hokejistů v rozhovorech často opakuje, že hokej se hraje pro fanoušky. Jeden takový se ve druhé lize rozhodl podpořit Řisuty na dvousetkilometrovém výjezdu do Trutnova. A jeho favoriti ho skutečně odměnili vítězstvím 4:3.

Foto: FB: HC Řisuty

Trutnov a Děčín společně pomáhaly

Na světe jsou někdy důležitější věci než hokej. To dobře vědí v Trutnově, kde se rozhodli uspořádat charitativní utkání na pomoc nemocné Vendulce. Holčička si s týmem užila děkovačku, nakoukla do kabiny a dostala dres podepsaný všemi hráči Draků. Kromě toho se na její léčbu vybralo neuvěřitelných 257 tisíc korun. Více čtěte ZDE.

 

Foto: hctrutnov.cz

Petrášův nečekaný přesun

Ještě na začátku ledna byl Zdeněk Petráš klíčovou postavou Děčína a patřil k lídrům kanadského bodování skupiny. Jenže pak ze severu Čech přišla nečekaná zpráva: devětadvacetiletý forvard se formou hostování přesunul ke konkurenci do Řisut. Sám Petráš se konec v Děčíne rozhodl nekomentovat, v novém působišti se ale okamžitě zařadil k tahounům. Více čtěte ZDE.

Foto: Facebook HC Řisuty

Rolinek ve Vrchlabí

Se slavnými jmény jako by se letos ve druhé lize roztrhl pytel. V tomto ohledu je hodně specifické Vrchlabí, za které nastupovalo hned několik hvězd. Jejich řady letos rozšířil kapitán z vítězného MS v roce 2010 Tomáš Rolinek, který si do Podkrkonoší odskočil na sedmnáct zápasů. Více k jeho odchodu čtěte ZDE.

Foto: Anton Martinec, hcvrchlabi.cz

Dvojka Bíliny? Gólmanka ženské reprezentace

Listopadový zápas Bíliny s Řisuty nabídl velkou kuriozitu. Jako náhradní brankář figurovala na soupisce Kateřina Zechovská, která už za sebou má starty v ženské reprezentaci. „Není to pro mě nic nezvyklého, už od přípravky hraji s kluky. Pro mě byl více zvláštní pocit, když jsem byla poprvé v čistě ženské kabině,“ popisovala později. Více čtěte ZDE.

Foto: Karel Švec, Český hokej

Sága kolem Daniela Svobody

Velký rozruch vzbudil v prosinci odchod Daniela Svobody z Trutnova. Čtyřiadvacetiletý útočník byl nejproduktivnějším hráčem BAK a podle jeho slov mu nebyly oznámeny žádné důvody, proč u týmu skončil. Trutnov se později ohradil v prohlášení a poměrně ostře se k aféře vyjádřil. Svoboda nakonec zakotvil u konkurenčního Rodosu. Více čtěte ZDE.

Foto: hcrodos.cz

Bílinský kouč se zkušenostmi z KHL

Na uplynulý ročník budou chtít hodně rychle zapomenout v Bílině. Draci s odstupem skončili na posledním místě severské skupiny a vítěznou radost poznali dohromady jen devětkrát. Mužstvo nenastartoval ani ruský kouč Sergej Sošnikov, který v Kontinentální hokejové lize vedl Vladivostok. Více čtěte ZDE.

Foto: Facebook HC Draci Bílina

Děčínský trenér brankářů v akci

Symbolický start si únorovém duelu Bíliny s Děčínem připsal trenér brankářů Děčína. Martin Pošusta dříve chytal za Teplice nebo právě Medvědy, teď k tomu přidal dvě minuty v derby proti Drakům.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz