Momenty 2. ligy: Velký obrat Slezanu i veteráni v akci

Foto: Facebook HC ISMM Kopřivnice

14. listopadu 2022, 10:10

Pavel Mandát

Následující článek přináší souhrn zajímavých událostí, které se udály v aktuálním kole 2. ligy: Nouze není o zajímavé týmové výkony a stejně tak individuální počiny.

Události kola

Parádní obrat Opavy
Když Opava prohrávala po první třetině na domácím ledě se Žďárem nad Sázavou 0:3, patrně byste na ni nevsadili ani zlámanou grešli. Slezan se však zvedl a zápas dokázal otočit ve svůj prospěch. Hlavně díky třetí periodě, ve které vsítili svěřenci Aleše Tomáška hned pět branek, triumfovali Opavští poměrem 6:4.

Příbram nastřílela deset branek
Zpočátku to na velkou kanonádu nevypadalo, vždyť Hronov vedl v Příbrami po úvodním dějství 2:1 a zdálo se, že domácí soubor pořádně pozlobí. Chyba lávky. Ve zbylých 40 minutách hry rozvlnili hokejisté Baníku brankovou síť hned devětkrát, což jim zajistilo vítězství 10:4.

Mičínova výpomoc přinesla Bruslařům pět bodů
Havlíčkův Brod letos rozhodně nemá špatný tým, zasvěcení by dokonce řekli, že v Kotlině poskládali nejslinější hráčský materiál za několik posledních let. Jenže výkony brankářů jsou zatím za očekáváním, což stojí družinu z Vysočiny cenné body. Právě proto angažovalo vedení Bruslařů formou střídavých startů Jana Mičána z prvoligové Třebíče. Vyplatilo se. Mičán dodal svým spoluhráčům klid, což rezultuje v zisk pěti bodů z posledních dvou utkání. Obě navíc Havlíčkův Brod odehrál na ledě soupeřů. Je ale otázkou, jak to bude dál, protože hrací dny Chance ligy a 2. ligy se mimo reprezentační přestávku překrývají...

Zichův comeback Řisutům nepomohl
Řisutům to drhne. Zase... Není se proto čemu divit, že se vedení středočeského klubu snaží nepříznivou situaci vyřešit. Angažovalo dvaadvacetiletého obránce Adama Zichu, který už u Buldoků v minulosti působil. Mladý bek naskočil ve staronovém angažmá poprvé v zápase proti Chebu. Ani jeho pomoc ale neodvrátila další porážku, tentokrát 2:3.

Letci ovládli šlágr
Nejpikantnější položkou sobotního druholigového menu byl bez pochyb třaskavý souboj mezi Táborem a Letňany. Uspěli v něm Letci, kteří zvítězili 4:3. Klíčovou trefu zaznamenal Kryštof Hrala.

Vladislav Vrtek.

Vladislav Vrtek. | Foto: Facebook HC Stadion Cheb

Ze statistik

Druhá nula pro Štipčáka
Na vítězství Havířova 5:0 nad Velkým Meziříčím má svůj podíl také brankář Marek Štipčák. Ten si připsal druhou vychytanou nulu v sezoně.

Znojmo atakuje rekordy.
Znojemští Orli letos ještě nepoznali hořkost porážky. O jejich dominanci svědčí i poměr vstřelených a obdržených branek. Velký favorit druhé ligy skóroval již devadesátkrát, naproti tomu soupeři vstřelili do jeho sítě jen šestnáct branek.

Veteráni táhnou Cheb
Velezkušené duo Jan Nekvinda a Vladislav Vrtek patří k tomu nejlepšímu, co může Stadion momentálně nabídnout. Jsou to právě oni, kdo těsné zápasy naklání na stranu Západočechů. Bylo tomu tak i v Řisutech, kde se zmíněný tandem postaral o rozhodující trefu. Nekvinda zaznamenal v patnáctí zápasech devět kanadských bodů, Vrtkova bilance činí sedm odehraných zápasů a osm nastřádaných bodů.

Góly Kaplana nestačily
O parádním obratu Opavy v utkání proti Žďáru nad Sázavou už řeč byla. Nezmínili jsme ale, že Plamenům nepomohly k bodovému zisku ani dvě trefy Robina Kaplana. Pardubická naděje má na Vysočinu vyřízeny střídavé starty.

Vrhelova krasojízda
Chomutov si jako vyjukaný druholigový nováček nepočíná. Vzhledem na kvalitu svého kádru k tomu ani nemá důvod. Pirátům pomáhá rovněž odchovanec chomutovského hokeje, mladík Stanislav Vrhel. Ten má na sever Čech vyřízené střídavé starty ze Sokolova, přičemž během čtyř zápasů v chomutovském dresu zaznamenal jedenáct kanadských bodů (6+5).

Obrazem

Návštěva kola

2136 diváků – HC Tábor vs. HC Letci Letňany

Další tři nejvyšší návštěvy: 
Piráti Chomutov vs. HC Stadion Vrchlabí – 1836  diváků
HC ISMM Kopřivnice vs. BK Havlíčkův Brod – 872 diváků
AZ Havířov vs. HHK Velké Meziříčí – 704 diváků

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz