Momenty 49. kola TELH: Třinecká kanonáda nebo záchranář Závorka

Foto: hokejkv.cz

23. února 2015, 16:58

Ladislav Vácha

Ani 49. kolo Tipsport extraligy nevybočilo z načrtnutého rámce, protože také nabídlo zajímavé momenty. Za připomenutí určitě stojí skvělá produktivita vedoucího Třince, který Kometě vstřelil tři góly už v první třetině, úžasný zásah karlovarského gólmana Tomáše Závorky a prvotřídní samostatný nájezd zlínského forvarda Bedřicha Köhlera.

Oceláři nastříleli za 20 minut 3 góly (TRI – KOM 4:1)

Lídr tabulky doma přivítal v rámci šlágru kola třetí Kometu, proti níž prožil úvodní dvacetiminutovku jako z říše snů. Do svého soupeře se s chutí zakousl a rychle položil základní kámen tříbodového úspěchu, když zasadil celku z moravské metropole hned tři rány do vazu. Hosté sice dokázali snížit, ale velké manko už nesmazali.

Brno se dopustilo v 7. minutě hned dvou faulů a Třinec si nebral servítky. Nejenže využil dlouhou přesilovku 5 na 3, ale předčasně vyhnal z lavice hanby i druhého potrestané hráče.  A obě branky se zařadily do kategorie výstavních, když po kombinacích až "do kuchyně" skórovali Tomáš Plíhal a Lukáš Žejdl. Druhý jmenovaný o sobě dal důrazně vědět ještě v 18. minutě, kdy se blýskl povedenou ranou z kruhu. 

Závorka zamezil jisté pohromě (KVA – ZLN 3:4sn)

To byl zákrok! Tomáš Závorka opět naplno zazářil v bitvě se Zlínem, když předvedl husarský kousek, který se jen tak nevidí. Petr Čajánek předjel v rychlostním souboji Davida Hrušku a ocitl se až před brankovištěm. Se zakončením si věděl rady a střílel dobře nad levý beton. Maskovaná opora Energie zasáhla lapačkou, jenže puk i přesto mířil do sítě. Strážce karlovarského brankoviště ale nelenil a máchnutím ruky vytěsnil střelu nad horní tyčku, čímž zabránil jistému gólu.    

Köhler ukázal šikovné ruce (KVA – ZLN 3:4sn)

Ševci si nakonec odvezli z dalekého západu Čech dva body, zvládli totiž lépe penaltovou loterii. Jediným úspěšným exekutorem se stal třicetiletý útočník Bedřich Köhler, který to udělal ve druhé sérii náramně. Kotouč si na holi přehodil zleva doprava a zase zpátky, čímž si rozhýbal gólmana Závorku a pohodlně zasunul do odkryté brány. Byl to už jeho třetí vítězný gól v sezoně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz