Momenty TELH: Čepice na ledě, pardubická euforie a tvrdé pěsti

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

27. března 2016, 16:53

Ladislav Vácha

Tipsport extraliga znovu nešetřila zajímavými momenty. Podívejte se, jak fanoušci Sparty zaházeli čepicemi led O2 areny po hattricku kapitána Jaroslava Hlinky, na úlevu a neskutečnou euforii Pardubic po udržení extraligové příslušnosti pro příští sezonu, kterou Dynamu zajistilo před vyprodanou arénou domácí vítězství 4:2 nad posledními Karlovými Vary, a nesportovní píchnutí Lukáše Vantucha do slabin brankáře Ritticha, po němž se strhla pořádná měla.

Hlinkův hattrick oslavily čepice (SPA – ZLN 5:2)

Muž posledního zápasu čtvrtfinálové série mezi Spartou a Zlínem? Jednoznačně Jaroslav Hlinka! Kapitán Pražanů nejdříve v 10. minutě vymetl nechytatelnou dělovkou šibenici, vzápětí překonal brankáře Kašíka skrytou střelou a nakonec v úvodu třetí periody završil šťastně hattrick, když jeho brusli trefil spoluhráč Daniel Přibyl. Fanoušci tak na hrací plochu naházeli čepice. Soubor hrající v O2 areně slavil po závěrečné siréně nejen přesvědčivé vítězství 5:2, ale i vysněný postup do semifinále!

„Je to hezké. Připadá mi, že jsem hattrick dal naposledy někdy ve dvaadvaceti letech. Aby na led přilétlo tolik čepic, to jsem tady neviděl,“ přiznala opora Jandačovy družiny. „Mám je v kabině, ještě nevím, co s nimi udělám,“ doplnil rozjařený střelec, který v probíhajícím play off mířil přesně do černého už pětkrát.

Pardubice slavily záchranu extraligy (PCE – KVA 4:2)

To byl obrovský balvan, který spadl Pardubicím a jejich skvělým fanouškům ze srdce! Dynamo doma nutně potřebovalo získat v posledním kole play out alespoň dva body proti posledním Karlovým Varům, aby se s jistotou vyhnulo ošemetné baráži. Energie sice od 4. minuty prohrávala, ale nepříznivý vývoj se jí podařilo otočit. Poslední slovo však patřilo Východočechům, kteří vsítili ještě tři góly a došli si pro nesmírně důležité vítězství 4:2. Radost na ledě i ve vyprodaném hledišti tak byla po závěrečné siréně nepopsatelná!

Nesportovní gesto Vantucha a bitka (MBL – MHK 4:0)

Hradec králové prohrával na konci zápasu v Mladé Boleslavi vysoko 0:4 a bylo jasné, že pro něj sezona po neúspěšném čtvrtfinále skončí. Hosté se snažili potěšit své fanoušky, kteří je přijeli podpořit v hojném počtu, alespoň čestným gólem a tvrdě se tlačili do zakončení. Velkou šanci si vytvořil Lukáš Vantuch, který ale zblízka trefil jen lapačku pozorného gólmana Ritticha. Vzápětí předvedl neuvěřitelný zkrat a po přerušení hry naprosto zbytečně píchl holí maskovanou oporu Středočechů do rozkroku.

Pomsta byla tvrdá a okamžitá, na útočníka Mountfieldu se okamžitě vrhl Jakub Klepiš a svými pěstmi mu dal co proto. Do potyčky si zapojili i ostatní hráči, kteří byli tou dobou na ledě, a u brány domácích se to bilo hlava nehlava. Rozhodčím se nakonec podařilo situaci uklidnit a hříšníkovi Vantuchovi udělili trest na pět minut plus do konce zápasu za sekání.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz