Momenty TELH: Janus jako ježek v kleci, bolest sudího a vzteklý Rohan

Foto: Jiří Zaňát, Zlín Press

27. ledna 2016, 16:29

Ladislav Vácha

V jubilejním 40. kole Tipsport extraligy byla k vidění celá řada zajímavých a kuriózních momentů. Mezi to nejlepší jsme zařadili úsměvnou chvíli ze Zlína, kde litvínovského gólmana Januse na chvíli uvěznila jeho vlastní brána, nepříjemný zásah do kolene hlavního rozhodčího Reného Hradila, který zápas nakonec dopískal až do konce, a velký vztek karlovarského útočníka Tomáše Rohana, jenž po nepříjemné ráně praštil se svou holí.

Brankáře Januse přiklopila brána (ZLN – LIT 4:1)

Zlín hrál doma s Litvínovem nerozhodně 1:1, když fanoušky pobavila na konci prostřední části neobvyklá situace. Obránce hostů Tomáš Frolo rozehrával ze zákrytu brány a přitom ho napadal Martin Cibák. Při souboji byl útočník domácích natlačen na bránu, která se vychýlila ze svého předepsaného postavení a uvěznila pod sebou překvapeného brankáře Jaroslava Januse. Maskovaná opora Vervy si tak chvíli připadala jako ježek v kleci ze slavné Foglarovy Záhady hlavolamu, ale z "vězení" našla rychle cestu ven. Úsměvná a kuriózní chvíle, která se jen tak nevidí!

Rozhodčího Hradila trefila brusle (ZLN – LIT 4:1)

Ve Zlíně končila první půlka úvodní dvacetiminutovky, když všem na Zimním stadionu Luďka Čajky pořádně zatrnulo. Zlínský útočník Daniel Štumpf a litvínovský obránce Filip Pavlík spolu svedli souboj v rohu pásma Vervy a druhý jmenovaný nešťastně trefil bruslí do kolene hlavního rozhodčího Reného Hradila, který už se nestihl u hrazení nepříjemnému střetu vyhnout. Zkušený sudí tak musel být ošetřen, ale nakonec se za potlesku tribun na led vrátil a zápas dopískal.

Rohan vzteky mrštil holí (KVA – PLZ 0:3)

V západočeském derby to na ledě Karlových Varů pořádně vřelo a o tvrdé potyčky rozhodně nebyla nouze. K jedné z nich došlo i v poslední minutě druhé třetiny, kdy se do sebe v rohu hostujícího pásma pustili jako v řeckořímském zápasu plzeňský obránce Kristián Kudroč a útočník Energie Tomáš Rohan. Druhý jmenovaný přitom utrpěl bolestivý šrám a při odjezdu na střídačku předvedl hodně rozčilené gesto, když se rozpřáhl a hodil svou holí. Mohl být rád, že si toho rozhodčí zřejmě nevšimli a neudělili mu osobní trest za nesportovní chování. To byl hod, za jaký by se rozhodně nemusel stydět ani legendární oštěpař Jan Železný v dobách své největší slávy!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz