Momenty TELH: Tejnor na nosítkách, zachránce Hamerlík a nájezd Komety

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

12. března 2016, 16:29

Ladislav Vácha

Tipsport extraliga znovu nabídla několik momentů, které upoutaly pozornost. Podívejte se na tvrdý náraz chomutovského obránce Dominika Tejnora do plexiskla, po němž na chvíli upadl do bezvědomí a opustil led na nosítkách, nevyužité trestné střílení Komety, jehož proměněním mohl Adam Raška prodloužit sérii s Piráty až do rozhodujícího pátého utkání, a výborný zákrok třineckého gólmana Petera Hamerlíka, jenž efektním semaforem nedovolil skórovat Petru Holíkovi.

Malcovo nechtěné K. O. Tejnorovi (KOM – CHM 3:2)

Kometa doma držela ve třetí periodě třetího utkání předkola play-off proti Chomutovu dvoubrankové vedení a hosté dohrávali zbytek své přesilové hry, když došlo k hodně nepříjemné situaci, při níž tuhla krev v žilách. Dominik Tejnor od modré čáry zavezl puk až za soupeřovu bránu, kde schytal tvrdý hit od Tomáše Malce. Obránce Pirátů prudce narazil do plexiskla bradou a na chvíli dokonce ztratil vědomí. 

Na led byl okamžitě přivolán lékař a otřesený hokejista opustil hrací plochu na nosítkách hodně otřesený s krvavým šrámem v obličeji. Malec určitě nechtěl protihráče zranit, jednalo se o nešťastnou náhodu, ale i přesto nemohlo následovat nic jiného než trest na pět minut plus osobní trest do konce zápasu. Tejnor byl naštěstí v pořádku a druhý den v dalším utkání nechyběl. Nastoupil ve druhé obraně a podle ice-timu byl čtvrtým nejvytíženějším bekem Severočechů. Dobrá zpráva!

Raška nevyužil trestné střílení (KOM – CHM 3:4)

Na začátku 55. minuty čtvrtého zápasu předkola play-off svítil na tabuli v DRFG Areně nerozhodný stav 3:3, když se neohroženě vrhl mezi přesilu protihráčů rozjetý Adam Raška a za záchrannou brzdu musel zatáhnout chomutovský obránce Jan Rutta, který unikajícího protihráče hákoval. Verdikt rozhodčích byl jednoznačný, trestné střílení!

Mladík Komety si sjel až před bránu a zblízka pálil do horní části brány, ale gólman Strmeň, jenž nahradil jen na trestné střílení svého kolegu Roberta Kristana, skvěle zasáhl a udržel nerozhodný stav. Brno promarněné šance litovalo ještě víc, když se za minutu a 11 sekund trefil ostrostřelec Pirátů Roman Červenka a vítězným gólem katapultoval Severočechy do čtvrtfinále play-off. Pro soubor z moravské metropole tak sezona skončila...

Hamerlík vychytal tutovku Holíka (TRI – ZLN 4:3)

Zlín sice vedl na konci druhé třetiny v Třinci zásluhou Jana Maruny těsně 3:2, ale hned vzápětí vyrovnal Jiří Polanský a v 53. minutě dokonal obrat Denis Kindl, který vstřelil svůj premiérový extraligový gól. Ševci ale nesložili zbraně a hnali se ze všech sil za kýženou čtvrtou vstřelenou brankou, jež by je udržela ve hře o vítězství. A pouhých 16 sekund před závěrečnou sirénou k ní měli hodně blízko! Roman Vlach vyhrál tvrdý souboj u hrazení s Davidem Noskem a naservíroval parádní pas před brankoviště na volného Petra Holíka.

Nejproduktivnějšímu hráčovi týmu zavřel cestu na osu hřiště vracející se protihráč, proto musel centr elitního útoku zvolit kličku do bekhendu a pokusil se zvednout kotouč nad levý beton gólmana Petera Hamerlíka. Maskovaná opora Ocelářů ale vystřihla proti svižnému projektilu bravurní semafor a zabránila zlínskému vyrovnání. To byl fantastický zákrok, který pomohl Slezanům k důležitému vítězství!  

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz