Moravčík se vrací domů! Po konci v Montrealu se upsal Plzni do roku 2020

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

30. ledna 2019, 11:29

Adam Bagar

Obránce Michal Moravčík se po konci v Montrealu vrací domů, v Plzni se dohodl na spolupráci do konce sezony 2019/20. Klub o tom informoval v tiskové zprávě.

„Michal bude určitě pro naši obranu posilou a samozřejmě ho rádi znovu v týmu přivítáme. S naším klubem se dohodl na smlouvě do konce následujícího ročníku extraligy s dodatkem, že v případě zajímavé nabídky ze zahraničí se můžeme domluvit na jeho odchodu,“ uvedl k návratu šikovného zadáka sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Vrátí se i Čiliak? Kluby TELH ladí kádry před uzávěrkou přestupů »

Michal Moravčík, který se s vedením Montrealu dohodl na předčasném ukončení smlouvy, se v Plzni má zapojit do tréninku už ve čtvrtek dopoledne. „Na příchod Michala se samozřejmě těšíme. Víme, jak hraje a co od něho očekávat. Věříme, že pro nás bude výraznou posilou pro závěrečné boje v základní části,“ hlásí kouč Ladislav Čihák.

„Cením si především toho, že Michal chce hrát za Plzeň a má touhu nám pomoct.“

„Osobně si cením především toho, že Michal chce hrát za Plzeň a má touhu nám pomoct. Je naším odchovancem a pro nás je cenné, že se vrací domů. Momentálně není jasné, kdy nastoupí do extraligového utkání, nejprve si o tom s ním musíme pochopitelně promluvit a probrat, jak se bude cítit po fyzické stránce,“ dodává plzeňský lodivod.

Vytáhlý bek, který se po povedené minulé sezoně vydal do zámoří, kde působil v AHL a ECHL, se vrací do dobře známého prostředí, v němž hokejově vyrostl. Loni s Plzní slavil bronz, v nejvyšší soutěži má v jejím dresu na kontě 211 zápasů s bilancí 47 bodů za 14 branek a 33 nahrávek, jeho bilanci +/- zdobí fantastických 53 kladných bodů.

„Z Kanady jsem sledoval každý zápas Plzně. Těším se na kluky do kabiny.“

Moravčík naskočí do rozjeté mašiny, indiáni válí a bodovali už desetkrát v řadě. „Těším se na kluky do kabiny a také na to, že si s nimi budu moct opět zahrát v jednom týmu. Z Kanady jsem sledoval každý zápas Plzně, a dokonce několik utkání v přímém přenosu,“ líčí natěšený obránce, který loni startoval na mistrovství světa v Kodani a Herningu.

Soupiska HC Škoda Plzeň

Brankáři:
Dominik Frodl, Kristian Kolář, Dmitrij Miltchakov.

Obránci:
Conor Allen, Peter Čerešňák, Nick Jones, Lukáš Kaňák, Jakub Kindl, David Kvasnička, Michal Moravčík, Lukáš Pulpán, Roman Vráblík.

Útočníci:
Jan Eberle, Petr Eret, Milan Gulaš, Miroslav Indrák, Matyáš Kantner, Denis Kindl, Petr Kodýtek, Jan Kovář, Jaroslav Kracík, Ondřej Kratěna, Jan Matiášek, Václav Nedorost, Vojtěch Němec, Jakub Pour, Miroslav Preisinger, Josef Roubal, David Stach, Petr Straka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz