Moravec chystá hvězdné loučení. Se Strakou, Ujčíkem a dalšími esy

Foto: Karel Švec, cslh.cz

28. srpna 2015, 11:20

Václav Jáchim

Patřil do zlaté generace českého hokeje, teď se chystá definitivně zamávat vrcholové kariéře. David Moravec je olympijským vítězem z Nagana a dvojnásobný mistr světa, ve finále šampionátu 2001 rozhodl zlatým gólem o české radosti. Dlouholetý útočník Vítkovic, jenž válel i za Plzeň nebo Třinec, se těší na příští neděli, kdy v Ostravě uskuteční rozlučkovou benefici. A bude pořádně hvězdná!

Zápasu legend vítkovického hokeje a českých veteránů by se měla zúčastnit řada osobností. Moravcovo pozvání přijaly hvězdy jako Jaroslav Špaček, Martin Straka, Pavel Patera, Petr Čajánek, Roman Čechmánek, František Kučera, Viktor Ujčík, Vladimír Martinec, Josef Augusta, Luděk Krayzel, Aleš Flašar, Roman Ryšánek, Petr Fabián, Martin Prusek, Marek Malík, Jiří Trvaj. Přijet by měl i ruský obránce Dmitrij Jerofjejev.

"Touto rozlučkovou akcí bych chtěl fanouškům v Ostravě poděkovat za jejich podporu a přízeň v dobách, kdy jsem hájil barvy Vítkovic i národního týmu. Rád bych jim na oplátku nabídl možnost, jaká se jim zatím v Ostravě nenaskytla - setkat se s mými spoluhráči pod jednou střechou," říká současný manažer ženské hokejové reprezentace.

Při přípravě akce Moravec nic nepodcenil, přišel i se zajímavými nápady. Jedním z nich je speciální soutěž. Její dva vítězové se mohou těšit na to, že v dresech s podpisy všech hráčů stráví zápas na střídačkách veteránů Vítkovic a české reprezentace. Vyvrcholení soutěže se uskuteční dnes od 18 hodin v nákupním centru FÓRUM NOVÁ KAROLINA, kde také proběhne autogramiáda vítkovických hokejových osobností Davida Moravce, Martina Pruska, Petra Fabiána, Aleše Flašara, Luďka Krayzla nebo Martina Smetáka.

Další autogramiáda se uskuteční v den utkání od 14:22 hodin v prostorách Ostravy Arény, samotná exhibice startuje v neděli 6. září od 17:22 hodin. Pro fanoušky bude připravena expozice medailí, pohárů, fotografií, dresů, hokejek a dalších relikvií spojených s historií vítkovického a českého hokeje.

V rámci předzápasového programu budou mít příznivci rovněž možnost shlédnout utkání špičkových mládežnických týmů mezi hráči šesté třídy Vítkovic a nejlepším týmem Ostravských hokejových her - velkého mezinárodního mládežnického turnaje, který  pořádá Hokejová akademie Davida Moravce poslední víkend v srpnu. "Abychom přispěli k výchově nastupující generace nových hokejových hvězd nabídneme podepsané dresy účastníků exhibice v internetové aukci, jejíž výtěžek bude věnován na výchovu mladých talentů," dodává Moravec.

Vstupenky na exhibiční den 6. září jsou k dispozici v síti Ticketstream a také v pokladnách Ostrava Arény za 150 korun, děti do výšky 140 centimetrů v doprovodu dospělé osoby a ZTP mají vstup volný. "Chtěl bych pozvat všechny fanoušky vítkovického a českého hokeje na ojedinělou, a věřím, že i zajímavou akci", uzavírá Moravec.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz