Mountfield si pojistil další útočníky, pokračují Berger a Bičevskis

Jan Berger. | Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

6. března 2019, 19:28

Václav Jáchim

Vedení extraligového Mountfieldu pokračuje v budování kádru s výhledem do budoucna. Do skupiny hokejistů, kteří s klubem prodloužili smlouvy, se nově zařadili útočníci Jan Berger (na snímku) a Maris Bičevskis. Oba uzavřeli roční kontrakty s možností další opce, Východočeši o tom informují na svém webu.

Zatímco Jan Berger působí v klubu delší dobu, Lotyš Maris Bičevskis nastoupil loni před sezonou poté, co v Mountfieldu uspěl na zkoušce. Oba hokejisty během ročníku provázely zdravotní potíže. Bergra přibrzdila dvě zranění, po nadějném startu soutěže na dlouho vypadl ze sestavy a později vypomáhal druholigovému Vrchlabí.

Nyní je jasné, že on i Bičevskis zůstanou v kádru i nadále. „Jsem rád, že s námi Honza Berger po delším přemýšlení podepsal nový kontrakt a bude nadále součástí týmu. V případě Marise Bičevskise měl hlavní trenér eminentní zájem o jeho další působení v našem klubu, takže dohoda s ním byla velice rychlá a korektní,“ uvedl na stránkách Mountfieldu generální manažer Aleš Kmoníček.

Jan Berger si v prvních pěti utkáních sezony připsal čtyři body, zdravotní potíže ho pak poslaly mimo hru. Teď s Východočeši spojil nejbližší budoucnost. Výbornou práci odvádí rovněž Maris Bičevskis, zejména s ohledem na defenzivu, rodák z Rigy zatím zapsal dvě extraligové branky a osm asistencí.

Zmínění útočníci si navzdory zdravotním problémům vysloužili prodloužení smluv. „Jde o dva velice pracovité hráče, kteří jsou pro tým platní zejména po defenzivní stránce. Maris je centr se zkušenostmi z reprezentace, navíc specialista na oslabení. Honza Berger hraje v Hradci od mládeže, je to silový pracovitý útočník, který svým důrazem obohatí hru mužstva. Těší nás, že se za Mountfield budou rvát i v příští sezóně," připomněl sportovní manažer Jaroslav Bednář.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz