Mrkejte na něj: Nadějný klenot. Zbystřit by měli nejen v Olomouci

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Normálně by ho ve statistikách poznali asi jen fanoušci Olomouce, na mladého osmnáctiletého útočníka je ale radno se zaměřit. Řeč je o Tobiáši Handlovi.

Neznáte? Nevadí, představíme. Na ledě ho rozeznáte nejen díky vysoké postavě – bez pěti centimetrů měří dva metry –, ale i díky zlepšujícím se výkonům, které mu vynesly důvěru olomouckých trenérů.

Tobiáši Handlovi bylo v červenci teprve 18, může se ale považovat za relativně zkušeného hráče. Do prvního extraligového utkání naskočil už v sezoně 2018/19 jako dorostenec a před letošním ročníkem měl na kontě už 31 startů.

Letos je od začátku v A-týmu a na ledě dostává prostor. Trenéři ho nasazují do prvního útoku vedle Jana Knotka a Handl o sobě dává vědět.

Za čtyři utkání zaznamenal dva body a s dalšími třemi spoluhráči se dělí o pozici druhého nejproduktivnějšího Hanáka. Uvažme přitom, že nenastupuje v přesilovkách, a všechny své body si tak odmakal při klasické hře 5 na 5.

Olomoucký odchovanec ukazuje své všestranné schopnosti. V počtu střel na branku a nebezpečnějších střeleckých pokusů ze slotu patří mezi pět nejlepších v týmu, totéž umístění mu náleží i u přihrávek na střely ze slotu.

Jinými slovy: Tobiáš Handl šance vytváří i zakončuje.

Tobiáš Handl se dělí o pozici druhého nejproduktivnějšího hráče Olomouce.

Trenéři ho můžou využít i v další herní situaci, tentokrát spíše defenzivní. Úspěšně vyvézt puk z vlastního obranného pásma je důležitá část hry, která se zkouší na trénincích. Handl se v ní nejen řadí na špičku týmu, on je přímo první!

Dokládá to statistika úspěšných kontrolovaných výstupů z obranného pásma (EX.W). Handl jich při hře 5 na 5 zaznamenal hned 12, a je tak o jeden výstup lepší než Petr Kolouch. Pro zajímavost: osmkrát vyvezl kotouč po levém křídle.

Závěr

Samozřejmě i zde musíme upozornit na malý herní vzorek, který může statistiky ovlivnit. Přesto je zřejmé, že Tobiáš Handl zažívá vynikající vstup do nového ročníku.

A ještě poslední statistika: z čísel vyplývá, že zatím nastupoval převážně proti nejvytěžovanějším hráčům soupeře. Ano, na ledě sice měl dobré spoluhráče, soupeři mu ale nic nedali zadarmo.

Partneři HC Olomouc

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz