Můžeme porazit každého, věří si Slováci. Na Kanadu už i s Tygrem

Foto: Hockey Slovakia

13. května 2019, 16:33

Adam Bagar

(KOŠICE, od našeho zpravodaje) Třetí těžký soupeř ve čtyřech dnech. Hokejisty Slovenska po Americe a Finsku prověří Kanada, atraktivní bitva je na programu už dnes od 20:15.

Slováci z úvodních dvou těžkých zápasů vytěžili tři body, ale především nadchli svými výkony. Oproti minulým šampionátům to bylo úplně jiné Slovensko, které nejdřív přehrálo Američany 4:1 a následně přes porážku 2:4 sehrálo vyrovnanou partii také s Finy.

„Ve třetí části jsme si vytvořili několik výborných šancí, po kterých jsme mohli vyrovnat. Jsem rád, že jsme ukázali srdce. Na kluky jsem moc hrdý. Pořád si myslím, že můžeme porazit úplně každého,“ uvedl kanadský kouč ve slovenských službách Craig Ramsay.

Trenér Ramsay: Musíme dál věřit tomu, co děláme

Teď jej čeká pikantní souboj proti "své" Kanadě, která po porážce 1:3 s Finskem smetla Velkou Británii 8:0. Slováci jdou do boje po dni zaslouženého volna. „Oddechli jsme si, zregenerovali. A teď musíme dál věřit tomu, co děláme,“ zavelel před velkou bitvou.

Naši východní sousedé se budou muset obejít bez obránce Marka Ďalogy, který proti Finům schytal ránu pukem do obličeje, v nemocnici podstoupil menší zákrok a jeho další působení na MS je nejasné. Zato poprvé se v sestavě objeví útočník Libor Hudáček.

Hudáček: Cítím se dobře, jsem správně namotivovaný

Uzdravený hokejista Bílých Tygrů naskočí do třetí útočné formace vedla Marka Daňa a Róberta Lantošiho. „Cítím se dobře, jsem správně namotivovaný. Kluci říkali, že je během zápasů teplo, tak uvidíme, jaké to bude,“ řekl Hudáček slovenským novinářům.

Hudáček by měl Slovákům pomoct i v přesilovkách vedle Tomáše Tatara a Richarda Pánika. V pozici třináctého útočníka bude Tomáš Zigo a mezi tyče se vrací Patrik Rybár, který své zkušenosti se zámořským hokejem prokázal už v úvodním utkání s Američany.

Předpokládaná sestava Slováků na Kanadu:

Rybár – Černák, Sekera, Jaroš, Marinčin, Čajkovský, Fehérváry, Koch – Pánik, Krištof, Tatar – Nagy, Sukel, Studenič – Lantoši, Hudáček, Daňo – Liška, Buc, Bondra – Zigo.

Foto: Facebook Hockey Slovakia

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz