Na hokej zadarmo? Sparta zve dárce krve!

Foto: hcsparta.cz

24. listopadu 2022, 14:47

hokej.cz

Probíhá poslední týden dobročinné akce Sparťanská krev! Pražský klub už pošestnácté odměňuje dárce krve, kteří během listopadu přijdou nejen do vybraných odběrových center. Odměna? Dvě vstupenky na zápas Sparty proti Hradci Králové v O2 areně. A nejen to!

Ať už na společném darování, ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí nebo ve sparťanském fanshopu mohou fanoušci obdržet kartu dárce sparťanské krve. Do ní si mohou v odběrových centrech nechat zaznamenat jednotlivé odběry a po každém čtvrtém darování získat speciální dárky od Sparty.

Speciální akce, díky které je možné získat vstupenky na zápas, běží pouze do konce listopadu. Kartu sparťanského dárce si však fanoušci mohou vyzvednout ve sparťanském fanshopu kdykoliv a postupně dosáhnout až na odznak platinového dárce – s ním pak obdrží opravdu výjimečný speciální dres!

Sparťanská krev představuje dlouhodobý charitativní projekt na podporu dárcovství krve, do kterého se tradičně zapojují hráči Sparty, ale i zaměstnanci klubu, fanoušci a kluboví partneři. Vůbec první hromadné darování krve se konalo v listopadu 2007 na Transfuzním oddělení Thomayerovy nemocnice v Krči.

Během hokejového ročníku 2009/2010 darování krve poprvé proběhlo přímo v hráčské kabině sparťanského A-týmu, jeden z termínů darování Sparťanské krve 2015 se odehrál také v prostorách obchodního domu Van Graaf na Václavském náměstí.

V uplynulém ročníku se počet dárců zastavil na čísle 1253, z toho 235 osob darovalo krev vůbec poprvé. V konečném součtu se darovalo přes 563 litrů životně důležité tekutiny.

Foto: hcsparta.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz