Na střídačce nám bylo hodně horko, přiznává Cimrman. Velí udržet koncentraci

Foto: Stefan Bernd, EYOF

(SPITTAL AN DER DRAU, od našeho zpravodaje) Zvládly to! České hokejistky do 16 let na Evropském olympijském festivalu mládeže zdolaly po skvělém výkonu švédské sokyně v nervy drásajícím klání po samostatných nájezdech a vykročily za úspěšným turnajem.

Tenhle zápas měl všechno. Kolotoč emocí zejména v závěru utkání, kdy Češky musely stahovat náskok Švédek poté, co celý zápas herně dominovaly, uzavíraly nevyzpytatelné samostatné nájezdy.

„Pocity jsou samozřejmě příjemné. My jsme čekali velmi těžký zápas, ale že to bude takový nervák a protáhne se to až na nájezdy, to jsme nečekali. O to sladší je ale chuť vítězství,“ byla znát úleva i na asistentovi trenéra Martinu Cimrmanovi.

„Čekali jsme velmi těžký zápas, ale že to bude takový nervák a protáhne se to až na nájezdy, to jsme nečekali.“

České lvice přitom do utkání vlétly a celé jej odehrály skvěle. Švédky po většinu zápasu nepouštěly k velkým šancím, i druhý obdržený gól Češek vznikl prakticky z ničeho.

„Hráli jsme celkem dobře. Trochu nás trápil neklid v koncovce, byly tam části hry, kdy jsme zbytečně odpalovali kotouče a nebylo to úplně ono. (Ne)proměňování šancí nás mohlo hodně mrzet,“ byl si po zápase vědomý kouč národního týmu.

Považte sami: Češky přestřílely Švédky 44:28, v konečnému zúčtování to ale stejně nemuselo stačit.

„Holky byly hodně nervózní. Pro některé z nich je to první takhle velký turnaj.“

Foto: Stefan Bernd, EYOF

V klíčových chvílích tým ale podržela i Daniela Nováková, která byla za svůj skvělý výkon v brankovišti odměněna i cenou pro hráčku utkání.

„Danča Nováková chytala výborně. Další takový bod byl, kdy jsme ustáli ten nešťastný gól Švédek asi dvě a půl minuty před koncem. Nesložili jsme se, oklepali, holky to chtěly dorovnat. V prodloužení jsme potom přežili dvojnásobné oslabení. To byly chvíle, kdy nám na střídačce bylo hodně horko,“ přiznával s velkou dávkou úlevy Cimrman.

„Danča Nováková chytala výborně.“

Utkání směřovalo do prodloužení po vyrovnávací brance Julie Jebouskové, která skvělou individuální akci zvrátila nepříznivě se vyvíjející osud utkání.

„V takových chvílích se snažíme holky jenom zklidnit. Dodat jim nějaké sebevědomí a to, že v nás mají důvěru. Říct jim, ať hrají v klidu a hrají to, co umí. Nic jiného se v tu chvíli vymyslet nedá,“ popisoval lodivod českých reprezentantek.

Český národní tým žen do 16 let vstoupil do turnaje klíčovou výhrou proti Švédsku, základní skupina ale zdaleka nekončí, právě naopak. Moc dobře si to uvědomuje i realizační tým.

„Budeme se snažit držet holky pořád v napětí, aby si nemyslely, že tímhle zápasem turnaj končí, všechno bude jednoduché a dáme každému osm gólů. Každý zápas je teď důležitý a každý zápas potřebujeme vyhrát,“ uzavíral pozápasové hodnocení Martin Cimrman.

Foto: Stefan Bernd, EYOF

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz