Na tu noc nezapomene! Bartošák vychytal Švédy, pak se mu narodil syn

Foto: Alena Zapletalová

11. května 2019, 10:57

Václav Jáchim

(BRATISLAVA,od našeho zpravodaje) Na tuhle noc nikdy nezapomene. Patrik Bartošák nejprve ve večerní bitvě vychytal Švédy, pak se dozvěděl, že se jeho partnerka chystá k porodu. Reprezentační brankář tedy bleskově opustil Bratislavu a odjel do Ostravy, kde byl osobně přítomen narození syna Damiana.

Podle informací tiskového mluvčího Zdeňka Zikmunda se Bartošák během dne zase vrátí do dějiště šampionátu, kde dnes večer od 20:15 hrají Češi zápas proti Norsku. Zda nastoupí, to zatím není zcela jasné. Připraven bude i Šimon Hrubec, další gólman Pavel Francouz by měl z zámoří dorazit v neděli. 

Foto: Instagram Patrika Bartošáka

Bartošák dopředu věděl, že tahle možnost nastane. "Měli jsme termín na 10. května, byl jsem připravený reagovat na situaci," řekl Bartošák už dřív. Porod se přiblížil po pátečním utkání se Švédy. "Patrik se to dozvěděl po půlnoci, kustod Filip Ondráček ho odvezl do Ostravy. Aktuálně tam je," řekl tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund. 

Bartošák se potomkem pochlubil na sociální síti Instagram. Jeho syn se narodil v půl desáté ráno, měří 51 centimetrů a váží 3 460 gramů. Pro českého gólmana šlo o nádhernou noc: bitva se Švédy skončila vítězstvím českého týmu 5:2, Bartošákovi se pak narodil prvorozený syn Damian. 

Foto: Instagram Patrika Bartošáka

Vedení národního týmu bylo na situaci připraveno. "Domluvili jsme se, jak to proběhne," poznamenal Zdeněk Zikmund. Prozatím není jasné, jestli po náročných hodinách Bartošák nastoupí do večerního utkání s Norskem. K dispozici je také Šimon Hrubec, třetím gólmanem na soupisce bude Pavel Francouz. Ten ale dorazí do Bratislavy až v neděli.

Foto: Instagram Patrika Bartošáka

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz