Na tým jsem pyšný, hlásí Doležal po jízdě Motoru. Prospal krotí euforii

Foto: hcmotor.cz

Série mezi Vsetínem a Českými Budějovicemi v semifinále Chance ligy měla být hodně napínavá, zatím má však naprosto jednoznačný průběh. Jihočeši na Valašsku zvítězili v obou duelech, celkově nasázeli osm branek a domácí navíc nenechali ani jednou skórovat. Rázem hraje vše do karet Prospalovu týmu. „Odjíždíme s dvěma výhrami, je to super pocit, ale ještě není vyhráno. To nedůležitější nás čeká doma,“ krotí nadšení hlavní kouč Motoru. A jak viděl druhý duel útočník Zdeněk Doležal?

České Budějovice jsou na polovině cesty do baráže, ze Vsetína si po úvodních zápasech semifinále odvezly vedení 2:0 v sérii. „Pokud by nám někdo řekl, že na Vsetíně vyhrajeme oba zápasy, byli bychom rozhodně rádi. Takhle dobré výsledky jsme určitě nečekali, jsme spokojeni,“ radoval se Doležal, který se ve druhém utkání blýskl dvěma góly.

Zatímco první zápas skončil 2:0, ten druhý byl daleko jednoznačnější a Jihočeši nasázeli Valachům – řečeno tenisovou terminologií – kanára. Změnilo se něco ve druhém dílu série? „Věděli jsme, že do toho Vsetín bude určitě šlapat ještě více, ale stále jsme se chtěli soustředit na svou hru. To se povedlo a výsledek hovoří za vše,“ popisuje.

Po první nerozhodné třetině si Jihočeši podmanili prostřední dvacetiminutovku a vytvořili si rozhodující tříbrankový náskok. „Myslím si, že jsme tam soupeře už od začátku přehrávali. Těžko se posuzuje, jestli to byla naše nejlepší třetina v play off. Hráli jsme ji ale opravdu dobře. Měli jsme spoustu šancí, mohlo to být klidně 5:0 a třetí část by byla ještě větší formalitou. To je ale momentálně jedno, protože jsme si výsledek pohlídali, a já jsem moc pyšný na náš tým,“ ocenil výkon svého celku.

Dvě výhry z venku se počítají, v týdnu mohou Českobudějovičtí ve třetím a čtvrtém semifinále stvrdit postup do baráže, a tak by se na Vsetín vůbec nemuseli vracet. „Určitě to v hlavě máme, ale stále musíme být nohama na zemi. Máme jen dvě vítězství a potřebujeme celkem čtyři. I kdybychom se na Vsetín měli vracet pro čtvrté vítězství, tak je to jedno. Chceme postoupit a jestli to bude doma, nebo venku, to je jedno,“ nedělá si hlavu útočník Zdeněk Doležal.

Sestřih: České Budějovice daly na Lapači 6 gólů!

Václav Prospal si na týmu cenil zejména obětavosti, kterou předvedli hráči v obraně hlavně při blokování střel. O vychytaná čistá konta se podělili Petr Kváča a Jan Strmeň rovným dílem. „Snažíme se takhle hrát celý rok, nic jsme nezměnili. Samozřejmě v prvním zápase to bylo trochu jiné, protože nenapadaly góly, naopak ve druhém se to už otevřelo trochu víc. Vsetín má dobrý mančaft, takže potřebujete mít dobré brankáře a aby celý tým šlapal tak, jak šlape teď,“ prozrazuje recept na úspěch.

Podobně jako Doležel, také mistr světa z roku 2005 krotil předčasné nadšení. „Vstupovali jsme do série s pokorou ke hře a soupeři, protože začínal doma. Je to druhé kolo play off. Přijeli jsme na Vsetín s tím, že chceme přistoupit s pokorou ke každému zápasu a to se nám povedlo. Odjíždíme s dvěma výhrami, je to super pocit, ale ještě není vyhráno. To nedůležitější nás čeká doma,“ věří Propsal.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz