Načapal Erata a v oslabení rozhodl. Každá lajna může dát gól, těší Vlacha

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Přesilovky jsou nejdiskutovanějším tématem semifinále mezi Brnem a Libercem. To se potvrdilo i ve třetím díle série, kdy Bílí Tygři opět skvěle bránili početní převahy soupeře a navíc v oslabení zásluhou Jaroslava Vlacha dali vítěznou trefu. „Snažíme se být i v oslabení aktivní, hlavně ve středním pásmu,“ popisuje šťastný střelec, který před nedávnem prodloužil pod Ještědem smlouvu.

Potřetí v sérii rozhodla o vítězství jedna branka. Jak náročné bylo třetí semifinále?
Opět to byl těžký zápas jako ty dva předchozí, znovu to bylo hodně vyrovnané. Byli jsme nakonec o gól lepší a jsme rádi za vítězství.

Úvod utkání vám ale vyšel skvěle, souhlasíte?
Říkali jsme si, že musíme dát pozor na začátek v bouřlivé brněnské atmosféře. Dobře jsme se na něj nachystali, dali jsme docela brzo gól, a to nám hodně pomohlo. Snažíme se hrát furt stejně. Určitě to nebylo cílené, jen jsme chtěli do zápasu dobře nastoupit.

Bylo na Kometě vidět, že se pokoušela něco měnit?
Hrají pořád stejně. Je to kvalitní mančaft, celá série je vyrovnaná a bojuje se o každý metr ledu.

Opticky měla Kometa možná lehce navrch, v pásmu byla hodně aktivní.
Také jsme měli dost závarů v jejich pásmu, bylo tam několik šancí, a to zejména ve druhé třetině. Nemyslím si, že by nějaký tým měl diametrálně navíc. Nechci nějak hodnotit hru soupeře, protože se soustředíme jen na sebe. Snažíme se vždy hrát na maximum, abychom vyhráli.

Tématem zápasu byly opět přesilovky. Už víte, jak je nejlépe bránit?
Hrají je pořád tak nějak stejně. Dostali jsme sice na začátku jeden gól v přesilovce, ale ty další už jsme ubojovali a ulehali. Skvěle nás podržel také Roman Will, opět podal parádní výkon.

Přestože se domácím přesilovky tolik nedaří, je patrné, že hrají stále hodně nebezpečně.
Je to znát. Holík je hráč, který vám to umí hodit, navíc tam mají plno střelců. Snažíme se to nějak bránit, máme na to nějakou taktiku a tu chceme dodržovat.

Série se hraje na čtyři vítězství, burcuje Čiliak

Paradoxně při přesilovce Komety jste rozhodl. Je to o to lepší pocit?
Snažíme se být i v oslabení aktivní, hlavně ve středním pásmu. Erat chtěl prohazovat Lakatoše, ale ten to zachytil. Dobře jsme si ho najeli, Laky (Dominik Lakatoš pozn. aut.) mi to dobře propíchl, hodil do prostoru a mě se to celé otevřelo.

Věděl jste přesně, co uděláte?
Už od začátku jsem byl rozhodnutý, že to dám na vyrážečku. Čiliak navíc v celé situaci udělal úkrok do strany, a tak se mi to otevřelo ještě více.

Jak moc je důležité, že se v klíčových momentech dokáže prosadit jakákoliv vaše formace?
Jsme jeden tým a makáme jeden za druhého. Máme vyrovnaný mančaft a každá lajna může dát gól, což je pro nás z tohohle hlediska velké plus.

Hraje se vám nyní i o to lépe, že jste v Liberci získal nový kontrakt?
Jsem rád, že jsem v takovém fantastickém klubu prodloužil smlouvu. Snažím se ale hrát furt stejně a nějak jsem na to nemyslel. Doufám, že budeme pokračovat ve skvělých výkonech.

Sestřih 3. semifinále HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz