Nákaza koronavirem? Motor se uzdravil a pomáhá, hráči darují plazmu

Foto: hcmotor.cz

Onemocnění COVID-19 před nedávnem zasáhlo prakticky celý kádr Českých Budějovic včetně realizačního týmu a klubového vedení. Nyní už jsou Jihočeši v pořádku a rozhodli se pomáhat. Coby osoby, které nákazu prodělaly, darují krevní plazmu.

„Pan primář Chrdle z infekčního oddělení českobudějovické nemocnice nás požádal o pomoc a vysvětlil nám, jak je v současnosti potřebná. Pacientům s nemocí COVID-19 velmi často pomáhá při léčbě krevní plazma od lidí, kteří už nemoc prodělali. Mezi takové patříme i my a s možností pomoci jsme tedy vůbec neváhali,“ vysvětluje generální manažer klubu Stanislav Bednařík pro web Motoru.

„V klubu razíme heslo: Motor – nejen hokej. Tohle je další z důkazů, jak chceme pomáhat i mimo náš obor. Vystřídali jsme se tady s našimi hráči a dalšími členy vedení, protože věříme, že tahle pomoc má smysl a může pomoci k tomu, aby se situace ohledně koronavirové nákazy v zemi zlepšila a lidé mohli zase normálně fungovat a chodit i na hokej,“ dodává Bednařík, který krevní plazmu rovněž daroval.

Darování plazmy? Inspirace nejen pro fanoušky

Jak celá akce probíhá? V první fázi je osobám, které prošly onemocněním COVID-19, odebrána krev a následně je otestována na přítomnost protilátek. Pokud jich je dost, je daný člověk odeslán k odběru krevní plazmy.

„Při současném nárůstu hospitalizovaných je možnost podobné pomoci ještě akutnější, takže jsme moc rádi, že se hokejisté Motoru zapojili. Věříme, že k podobnému kroku inspirují nejen hokejové fanoušky, ale i další lidi,“ věří primář infekčnho oddělení českobudějovické nemocnice Aleš Chrdle.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz