<

Narozeniny, bitka a nahrávka. Takhle dříč Jeník bojuje v Arizoně o NHL!

Série přípravných zápasů před startem nového ročníku NHL odstartovala duelem Vegas s Arizonou, v týmu Coyotes zaujal Jan Jeník. Bývalý útočník Liberce si připsal nahrávku, stihl bitku i krátký pobyt na ošetřovně. V den svých 19. narozenin ukázal, jak se má bojovat o NHL. Našlápnuto má až překvapivě dobře!

Hokejisté Arizony padli 2:6, ovšem Jeník u vedení Coyotes získal další plusové body a potvrdil vynikající formu, která ho zdobila už v nedávném turnaji nováčků. Člen reprezentační dvacítky na něm zaznamenal tři góly a byl nejlepším hráčem Kojotů, teď má za sebou úvodní střetnutí v rámci hlavního kempu Arizony.

Účastník minulého šampionátu dvacítek zahrál výborně. Po čtyřech minutách hry si připsal asistenci na trefu Ilji Ljubuškina, jenž překonal Malcolma Subbana v bráně Vegas. Ovšem Jeník zakončení ruského beka neviděl, u mantinelu ho totiž sestřelil Max Pacioretty a český útočník se pak těžce sbíral z ledu.

V předchozím turnaji nováčků inkasoval Jeník ránu do obličeje a lékaři mu ji následně zašili devíti stehy. Přesně do stejného místa pak koupil také od Paciorettyho, načež putoval na ošetřovnu a v obličeji měl zase nových devět stehů. Vzápětí naskočil do hry, navzdory zdravotní pauze v utkání odehrál dohromady 11:12 minuty.

A to nebylo všechno, čerstvě devatenáctiletý bojovník se později zapojil i do bitky. Deset vteřin před koncem druhé třetiny se Jeník porval s Patrickem Brownem, za což dostal trest na dvě plus pět minut. V zápase zaznamenal celkem dvě střely, víc než minutu strávil na ledě při přesilovkách. Statistici mu napočítali také čtyři hity.

Rodák z Nymburka patří Arizoně od loňského června, zástupci klubu ho tehdy získali ze 65. pozice draftu. Po MS dvacítek ve Vancouveru a Victorii opustil Jeník Liberec a ročník dohrál v kanadském juniorském týmu Hamilton Bulldogs, kde předpokládají, že výtečný bruslař a střelec zůstane i nadále.

Ale nemusí. Jelikož byl Jeník draftován z Evropy, může i coby devatenáctiletý mladík naskočit ve farmářské AHL. Velkým snem pracovitého dříče je uplatnění v prvním týmu Arizony, což by bylo velké překvapení. Nicméně Jeník v kempu zaujal a Kojotům se zatím líbí náramně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz