Nasupený Hronek: Komedie! Normálně se někdo zbláznil

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

24. listopadu 2020, 21:36

Martin Voltr

Dohromady 21 menších trestů, klíčový gól pravděpodobně z ofsajdu a spousta emocí. Mountfieldu se porážka s nabušeným Třincem kousala hodně těžko...

„To byla komedie dneska. Nemám k tomu slov, tohle jsem ještě nezažil.“

S takovými slovy dorazil do virtuální mixzóny Filip Hronek.

„Nevím, jestli je to dovolené, ale normálně se někdo zbláznil.“

Hradečtí se při řadě vyloučení hněvali na rozhodčí. Vadilo jim i to, jak končili Oceláři po některých soubojích na ledě.

„Nevím, jestli je to dovolené, ale normálně se někdo zbláznil.“

„Padali a pan rozhodčí jim to, jak se říká, snědl. Já nevím, já se k tomu radši nebudu moc vyjadřovat,“ usmíval se další hradecký bek Richard Nedomlel.

Hronek měl ale na adresu času, který se hrálo v nestandardním počtu, ostřejší slovník. „Nezažil jsem to, asi to už ani nikdy nezažiju a ani zažít nechci, protože to, co se dneska dělo, to bylo hrozný. Půlka kluků je unavená a půlka se vůbec nedostala do tempa.“

Všechno načal první gól Třince, který podle dostupných záběrů padl z ofsajdu. Domácí na sudí okamžitě vystartovali, jenže zbytečně.

„Ze střídačky jsem na to koukal, byl jsem hodně blízko modré čáry a myslel jsem si, že to byl určitě ofsajd. Ale bohužel to rozhodčí uznal, tak to musíme hodit za hlavu a hrát dál. Pořád bylo dost času s tím něco udělat,“ věděl Nedomlel.

„Rozhodčí mluvil s Vláďou Růžičkou. Byli si jistí, že to ofsajd nebyl, proto to uznali. Už jsme se bavili o tom, že se nedá vzít coach challenge, kde bychom to mohli zkontrolovat,“ podotkl asistent trenéra David Kočí, že možnost zrevidovat potenciální ofsajdové situace v extralize neexistuje.

Oceláři si pojistili vítězství až ve třetí třetině, takže právě první trefa byla evidentně tou klíčovou. „Ať si o tom každý, kdo ten zápas viděl, udělá obrázek, jaký chce,“ pronesl Hronek.

„Nemůžeme se na to vymlouvat.“

Ukočírovat emoce bylo pro domácí střídačku hodně těžké po celý zápas.

„Sporné okamžiky samozřejmě u hráčů vždycky emoce trochu nastartují. První gól byl trošku sporný, tím to začalo, pak přišla nějaká sporná vyloučení a nakupilo se to. Nervy pracují a pak to vypadalo tak, jak to vypadalo,“ soudil Kočí.

„Nemůžeme se na to ale vymlouvat. Hráči musí být mentálně silní, aby tyhle situace zvládali a ty nervy dokázali udržet na uzdě,“ dodal asistent kouče Růžičky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz