Návrat ke kořenům. Mládež Sparty bude hrát ve Sportovní hale

Foto: hcsparta.cz

Na mládežníky pražské Sparty v útrobách jejich stánku v Holešovicích mohutně dýchá bohatá historie. Tento dojem nyní klub ještě povýší.

Stadion, který jsme dlouhou dobu znali jako Tipsport arenu, totiž od začátku května nese nové jméno – Sportovní hala Fortuna.

I když, nové jméno... To je hodně nepřesný výraz. Název totiž ze všeho nejvíc odkazuje k historii. Právě ve Sportovní hale se od dokončené výstavby v roce 1962 téměř po čtyři dekády (než došlo k prvnímu přejmenování) odehrávaly líté boje nejen hokejové.

Hala hostila v letech 1972, 1978, 1985 a 1992 mistrovství světa v ledním hokeji, k tomu přidejte šampionáty v házené, basketbalu nebo volejbalu či třeba koncert Johnnyho Cashe v roce 1978.

V útrobách stále sídlí i A-tým pražské Sparty, byť ten od roku 2015 už hraje extraligové zápasy v O2 areně. Zastaralá hala přece jen nepřináší divákům odpovídající komfort a náklady na její rekonstrukci by byly astronomické. Sparťané v Holešovicích alespoň trénují a fanoušci si do ní najdou cestu na přípravná utkání či souboje Ligy mistrů.

Pro mládežníky jde ale o pevný domov s kvalitním zázemím. Dorostenci na jeho ledě v letošní sezoně vybojovali stříbrné extraligové medaile, junioři pak ty bronzové.

Klub se nyní dohodl se sázkovou kanceláři Fortuna na přejmenování svatostánku, a to v souladu s kontraktem podepsaným již před začátkem uplynulé sezony.

„Dnes je místo nejenom základnou Sparty, ale tak jako před lety i prostorem, kde probíhají významné kulturní a společenské akce,“ uvedl Ondřej Šnaidauf, manažer sponzoringu sázkové kanceláře.

„Při úvahách nad novým názvem tohoto jedinečného prostoru poměrně jednoznačně převládl názor, že než lidem nabídnout další z mnoha arén, bude lepší, když jim vrátíme starou dobrou Sportovní halu,“ doplnil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz