Názory od ledu: Který tým podle prvoligových manažerů nejvíc posílil?

8. září 2018, 10:20

Marek Hedbávný

Startuje nová a pravidelná rubrika s názory pěti prvoligových osobností. Na úvod je tématem start Chance ligy.

Na otázky k nové sezoně Chance ligy odpovídají: Patrik Rimmel (bývalý prvoligový a extraligový obránce a nynější manažer AZ RESIDOMO Havířov), Jan Slivka (dlouholetý prvoligový funkcionář a nynější sportovní ředitel HC Benátky nad Jizerou), Tomáš Kučera (hokejový novinář a v současnosti marketingový a PR ředitel ČEZ Motor České Budějovice), Pavel Hanák (sportovní manažer HC ZUBR Přerov) a Vladimír Evan (sportovní jednatel HC Slovan Ústí nad Labem).

Který tým oproti minulé sezoně nejvíc posílil?

Patrik Rimmel: „Nejvíce Vsetín. Jestli i nejlépe, to ukáže až sezona. Přišlo ale opravdu hodně kvalitních hráčů."

Jan Slivka: „Co se týče kvantity a věřím, že i kvality, jsou to Vsetín a Prostějov. A hodně proměnil kádr také Motor."

Tomáš Kučera: „Nejsem přirozeně úplně objektivní, ale myslím si, že nejlépe posílil Motor. Když jsem viděl přípravné zápasy, zejména ten s Chabarovskem, tak ten potenciál týmu je obrovský. Otázkou je, zda se ho podaří naplnit, nicméně s Václavem Prospalem u kormidla tomu skutečně věřím."

Pavel Hanák: „Za mě jsou to jednak České Budějovice, které ale skládají dream team každý rok a v podstatě si hrají svojí ligu. Hned za nimi je rozhodně Vsetín, který bude mít našlapaný kádr. Zvučná jména přivedl Prostějov a samozřejmě i Jihlava a Kladno."

Vladimír Evan: „Myslím si, že většina týmů vychází z osvědčených sestav minulého ročníku a sází na zkušené hráče propojené s mladými. V každém týmu jsou zkušené opory, na které kluby spoléhají: jako například Jágr–Vampola, Divíšek–Nouza, Kloz–Smetana–Pavlas a u nás Roubík–Melka–Vágner. Takhle bych mohl jmenovat další... Jak týmy skutečně posílily, ukáže průběh soutěže a samotný závěr. Kromě favoritů vyhlásilo útok na play off několik dalších týmů, takže očekávám tuhý boj o play off."

Foto: Martin Vojtěch Víta, hc-vsetin.cz

Váš tip na vítěze kanadského bodování?

Patrik Rimmel: „Tomáš Čachotský, který body potvrzuje každý rok."

Jan Slivka: „Přiklonil bych se k osvědčeným borcům: Tomáš Nouza, Jarda Roubík. Překvapit ale může i někdo z mladší generace, třeba Zdeněk Doležal."

Tomáš Kučera: „Tipuji, že by to mohl být Lukáš Endál. Pokud bude zdravý a udrží se v první českobudějovické formaci, je už dostatečně zkušený, aby sbíral body jako na běžícím páse. Už v přípravě měl v průměru téměř dva kanadské body na zápas."

Pavel Hanák: „Bude to podobné jako loni, hodně bodů se bude dělat v přesilovkách, a proto musím říct dvojici Nouza–Divíšek. Můj tip může být i Lukáš Endál z Českých Budějovic nebo Tomáš Čachotský z Jihlavy, který je pro mě jedním z nejlepších hráčů a tuhle soutěž převyšuje."

Vladimír Evan: „Tak to je složitá otázka, nicméně předpokládám, že v horních patrech bodování budou hráči jako Tomáš Čachotský, Tomáš Nouza, Luboš Rob, David Březina, Tomáš Divíšek, Petr Vampola, Jaromír Jágr nebo Jiří Šimánek. A budu rád, když se tam objeví i ústečtí Jaroslav Roubík a Antonín Melka. Samozřejmě může být i nový skokan roku. Tipovat vítěze je nicméně opravdu těžké."

Tomáš Čachotský.

Tomáš Čachotský. | Foto: Markéta Křížová, hcdukla.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz