Názory od ledu: Vampola je pro Kladno kauf, říkají prvoligové osobnosti

7. září 2018, 15:32

Marek Hedbávný

Startuje nová a pravidelná rubrika s názory pěti prvoligových osobností. Na úvod je tématem start Chance ligy.

Na otázky k nové sezoně Chance ligy odpovídají: Patrik Rimmel (bývalý prvoligový a extraligový obránce a nynější manažer AZ RESIDOMO Havířov), Jan Slivka (dlouholetý prvoligový funkcionář a nynější sportovní ředitel HC Benátky nad Jizerou), Tomáš Kučera (hokejový novinář a v současnosti marketingový a PR ředitel ČEZ Motor České Budějovice), Pavel Hanák (sportovní manažer HC ZUBR Přerov) a Vladimír Evan (sportovní jednatel HC Slovan Ústí nad Labem).

Který letní přestup by se mohl ukázat jako nejpovedenější?

Patrik Rimmel: „Nám v Havířově určitě hodně pomůže brankář Ondra Bláha. Litoměřice pak získaly produktivního útočníka Jana Kloze, který už svoje kvality ukazál na Kladně i v Ústí. No a velmi nebezbečná bude dvojice Jágr–Vampola."

Jan Slivka: „Každý klub se snažil posilovat, například Vsetín má pár akvizic z ciziny, o kterých moc nevím. Hodně posiloval Prostějov, ale podle mě jsou velmi kvalitní posily pro mužstvo především Petr Vampola na Kladně a v Motoru Zdeněk Doležal s Lukášem Endálem."

Tomáš Kučera: „Myslím si, že hodně budou znát mimo jiných Lukáš Endál s Janem Strmeněm v Motoru, v Prostějově bude určitě produktivní navrátilec Lukáš Žálčík. Hodně jsem zvědav na nové posily ve Vsetíně, ale je jich poměrně hodně, a to bývá někdy zrádné. A své si určitě odehraje i Petr Vampola v Kladně."

Pavel Hanák: „Zajímavých příchodů se událo víc, je proto těžké říct, který bude nejpovedenější. Za mě by to mohl být třeba příchod obránce Jiřího Říhy do Kladna. Ve spojení s Jardou Jágrem a Petrem Vampolou by mohla skvěle fungovat přesilovka. Podobně se to dá říct i o Markovi Račukovi v Prostějově nebo o zahraničních posilách ve Vsetíně. Samozřejmě věřím, že by to mohl být u nás Marek Sikora nebo Ivan Rachůnek. To ale ukáže až sezona."

Vladimír Evan: „Mezi zajímavé přestupy patří Matěj Pekr do Jihlavy, Petr Vampola a Jiří Říha do Kladna nebo Jiří Šimánek do Českých Budějovic. Velkým přínosem pro mužstvo budou určitě příchody Jana Kloze do Litoměřic a Jana Rudovského do Frýdku-Místku."

Foto: rytirikladno.cz

Proč se těšit na příští sezonu?

Patrik Rimmel: „Největší tahák je pro všechny setrvání Jardy Jágra. V Chance lize nastoupí i mnoho dalších bývalých reprezentantů a extraligových hráčů. Nezapomínejme i na dravé mládí. Také cizinců je v soutěži stále více (neberu v potaz slovenské hráče). Soutěž navíc bude opět hodně vyrovnaná."

Jan Slivka: „Chance liga bude mít určitě kvalitní úroveň. Favorité jsou Motor, Kladno a Jihlava. Překvapit můžou další týmy, jako například Vsetín nebo Prostějov. Největšími taháky jistě budou souboje těchto klubů a pak také zápasy na Moravě mezi Přerovem, Prostějovem a Vsetínem."

Tomáš Kučera: „Každý zápas, v němž bude možné vidět Jaromíra Jágra, bude velkým svátkem. Moc si to neuvědomujeme, ale vidět hrát jednu z legend téhle hry, to je něco, co budeme vyprávět ještě vnoučatům. Těším se taky na zápasy s velkým diváckým potenciálem, tudíž zejména ty v Českých Budějovicích a Vsetíně. Plná hlediště nenechají hráče vydechnout a posouvají hru o úroveň výš."

Pavel Hanák: „Tak největším tahákem je samozřejmě Jaromír Jágr, to bezesporu. Taková osobnost v lize je prostě paráda. Dál si myslím, že to bude vyrovnanost ligy. Každé kolo bude dramatické a rozhodovat budou opravdu maličkosti."

Vladimír Evan: „Myslím si, že úroveň Chance ligy každoročně stoupá a oproti minulosti už nejsou v soutěži jen jeden, případně dva favorité. Už minulé ročníky ukázaly, že kvalita a vyrovnanost jednotlivých týmů stoupá. Tahákem na stadiony bude určitě kladenský Jaromír Jágr, ale i další týmy mají ve svém středu kvalitní hráče včetně talentovaných mladých hráčů. Tahákem budou určitě moravská derby, hlavně zápasy Prostějova, Vsetína a Přerova. Samostatnou kapitolou jsou České Budějovice s nejvyšší návštěvností."

Prostějovští fanoušci v derby s Přerovem.

Prostějovští fanoušci v derby s Přerovem. | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz