Nedáš pět na tři, nevyhraješ zápas? To na střídačku nepatří, ujišťuje Dej

Foto: hc-vitkovice.cz

23. března 2023, 8:04

Jakub Ruč

V úterý si Vítkovice na horké brněnské půdě přesvědčivou výhrou 4:1 vydobyly vedoucí bod v sérii. Na druhý den se ale karta obrátila, Kometa s četnými změnami v sestavě nastoupila na led s mnohem energičtějším zjevem a v herně i výsledkově mimořádně vyrovnaném čtvrtfinále znovu srovnala krok.

Od prvních minut bylo jasné, že to ostravská skvadra bude mít mnohem náročnější než ve třetím duelu série.

„Byl nový den, nemyslím si, že by to vypadalo nějak odlišně oproti předchozím zápasům. Je to škoda, měli jsme hodně vyloučení a neproměnili jsme šance. Neřekl bych, že by Kometa byla herně lepší, prostě dala o gól víc,“ opanoval přítomným novinářům Rastislav Dej.

Do karet Holaňova souboru nehrály ani narychlo upečené změny v sestavě. Petra Chlána v zápise na poslední chvíli nahradil Tomáš Gřeš. „Všechno se přizpůsobuje situaci, vůbec bych to nerozebíral a nekomentoval,“ mlžil vítkovický útočník.

„Neřekl bych, že by Kometa byla herně lepší, prostě dala o gól víc."

Do toho se přidala Kometa, která do zápasu nasadila i nově složený juniorský útok Boltvan, Zembol, Šalé. I ten výraznou měrou přispěl k mnohem živějšímu výkonu Brna. „Na jejich tým se nesoustředím, takže jsem to nevnímal,“ prohodil Dej.

Hlavní roli v utkání hrály přesilovky. Zatímco Ostravané nevyužili ani dvě minuty trvající přesilu pět na tři, Kometa si v početní výhodě pomohla alespoň jedním gólem. „Mít na hřišti o dva hráče navíc je obrovská výhoda, škoda, že jsme to nedokázali proměnit. Hokejová pořekadla o nevyužité přesilovce pět na tři ale v play off na střídačku absolutně nepatří,“ ujišťuje.

Utkání gradovalo i osobními souboji, kterých v průběhu času výrazně přibývalo. Právě Rastislav Dej nastupuje ve formaci s Dominikem Lakatošem, ten například proti brněnskému Pospíšilovi často nejde pro ránu daleko.

„Je to play off, oba týmy se hecují vzájemně. Na Dominika už jsem zvyklý, takže mě ty potyčky nijak neznepokojují,“ pousmál se Dej.

V posledním dějství si domácí pečlivě střežili svůj hubený náskok. Vítkovicím v závěru nepomohla ani drtivá převaha a hra bez brankáře.

„Připomínalo mi to druhý zápas u nás, kdy jsme do nich bušili, ale Kometa se po druhém gólu zatáhla. Takhle se to prostě hraje. My jsme si nějaké šance vytvořili, hráli jsme na puku, ale oni hráli v pěti velmi dobře a puky hned vyhazovali. Dobře si počkali na brejky nebo přesilovky, byl to klasický play off zápas,“ zakončuje Dej.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz