Nejen návrat hvězdy, Znojmo dál zbrojilo. Tohle je jeho TOP 5 posil

Foto: Kamila Chmel, hcorli.cz

18. července 2021, 14:14

Adam Bagar

Znojmo se po krátkém působení ve druhé lize vrací na mezinárodní scénu – do ICEHL vykročí hned s jedenácti posilami, mezi nimiž jsou i čtyři Kanaďané, Američan a Švéd. Jaká jsou nejzajímavější jména, která Orli před novou sezonou přivedli?

Pavel Kantor (G, 29 let)

Minulá sezona: Pardubice, 21 zápasů (90,6 %, 2,55 G/Z) a Vrchlabí, 2 zápasy (93,0 %, 2,50 G/Z)

Orli půjdou do sezony s kvalitní brankářskou dvojicí. K Dominiku Grohovi získali ostříleného gólmana s 227 extraligovými starty. Chytal za České Budějovice, Hradec Králové, Vítkovice, Litvínov, Mladou Boleslav, Třinec a naposledy za Pardubice. Ve Znojmě kvitují, že okusil už i zahraniční angažmá – v norském Jutulu a v anglickém Sheffieldu.

Jordon Southorn (O, 31 let)

Minulá sezona: Michalovce (Slovensko), 47 zápasů (8+29)

Rodák z Montrealu byl draftován Buffalem, ale do nejlepší hokejové ligy světa nezasáhl. Na kontě má starty v AHL, ECHL, KHL či ve VHL, poslední tři roky však strávil na Slovensku. Za Banskou Bystrici, s níž slavil titul, a Michalovce odehrál 137 utkání se skvělou bilancí 28+87. A umí i tvrdit muziku – ke 115 bodům přidal 237 trestných minut.

Filip Ahl (Ú, 24 let)

Minulá sezona: Bratislava Capitals (ICEHL), 39 zápasů (8+21)

Vytáhlý útočník se už v šestnácti představil v elitní švédské SHL, dva roky na to byl draftován Ottawou a zahrál si na MS osmnáctek i dvacítek. Přestože jeho kariéra pak šla z kopce, Orli si od něj hodně slibují a počítají s ním do útoku k Vojtěchu Němcovi a Tomáši Svobodovi. ICEHL zkusil už loni v Bratislavě a přes zranění zapsal slušných 29 bodů.

Anthony Luciani (Ú, 31 let)

Minulá sezona: Dornbirn (ICEHL), 20 zápasů (13+18), Kometa Brno, 3 zápasy (0+0), Litoměřice, 2 zápasy (1+2), Znojmo, 5 zápasů (2+6)

Největší radost mají fanoušci patrně z návratu tohoto Kanaďana, jenž sice minulý ročník začal ve Znojmě, ale při přerušení 2. ligy se vydal přes Brno a Litoměřice do Dornbirnu. V rakouském klubu navázal na velice zdařilé dvě sezony na jihu Moravy, ve 20 zápasech se zaskvěl hned 31 body (13+18). Bude dál patřit k hlavním hvězdám ligy?

Hunter Fejes (Ú, 27 let)

Minulá sezona: Štýrský Hradec (ICEHL), 34 zápasů (10+16), Hästen (Allsvenskan, Švédsko), 17 zápasů (5+5)

Rychlonohý a technicky dobře vybavený Američan končil uplynulou sezonu ve švédském Hästenu, ale předtím víc než rok hrál v ICEHL, respektive v EBEL, a sbíral takřka bod na zápas. Za 61 utkání s barvách Lince a Štýrského Hradce zazářil 50 body (25+25). Ve Znojmě s ním počítají primárně do formace k Lucianimu a Radimu Matušovi.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz